18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle, tüm bölgelerde törenler düzenlendi
  • Kıbrısın Sözcüsü…
  • KIBRIS
  • 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle, tüm bölgelerde törenler düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle, tüm bölgelerde törenler düzenlendi

ABONE OL
Mart 18, 2023 16:11
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle, tüm bölgelerde törenler düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle, tüm bölgelerde törenler düzenlendi…

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle ilk tören Lefkoşa Tekke Bahçesi Şehitliği’nde düzenlendi.

Tören, çelenklerin şehitliğe sunulması ile başladı. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.
Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş tarafından Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Şehitler, Gazimağusa’da da düzenlenen törenle anıldı. Çanakkale Şehitliği’nde düzenlenen törende ilk olarak protokol sırasına göre şehitliğe çelenkler konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. Hava muhalefeti nedeniyle tören İstiklal

Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalar yapılamadan tamamlandı.

18 Mart Şehitleri Lefke’de de düzenlenen törenle anıldı. Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde düzenlenen tören protokol sırasına göre şehitliğe çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende daha sonra şehitlik özel defteri imzalandı. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirlerin okundu. Tören, dini vecibenin yerine getirilmesiyle tamamlandı.

Güzelyurt’taki tören ise Atatürk Anıtı Önü’nde düzenlendi. Buradaki tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmanın ardından Güzelyrut Türk Maarif Koleji öğrencileri tarafından Çanakkale Oratoryosu sunuldu.

Girne Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde de tören düzenlendi. Tören, şehitlik anıtına çelenklerin konması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşınn okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Karaoğlanoğlu Şehitliği’ndeki tören, şehitliği gezilmesi ve kabirlere çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.