Medya Etik Kurulu, Gündem Kıbrıs Gazetesi’ni dünkü manşetinde yer alan “Gönderin gitsinler” başlıklı haberinden dolayı kınadı.
Medya Etik Kurulu konuya ilişkin açıklamasında, Kıbrıs’a yurt dışından gelen bireyleri hedef alan manşetin, gazetecilik etiğine, insan haklarına, toplumsal barışa ve evrensel basın ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.
Açıklamada, “Haberde kullanılan ifade biçimi, toplumun belirli bir kesimini dışlayıcı, aşağılayıcı ve potansiyel olarak şiddeti meşrulaştırabilecek bir dille hedef göstermektedir. Bu durum, nefret söylemine kapı aralayacak niteliktedir.” denildi.
GÜNDEM
06 Ağustos 2026SPOR
06 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22514 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14384 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13812 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7496 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3459 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.