Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi Müdürlüğü bünyesindeki Merkez Teşhis ve Araştırma Laboratuvarları (MTAL), yeterlilik denetlemesinden geçti.
Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, MTAL Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 13 ve 14 Mayıs’ta Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar (TS EN ISO/IEC 17025) standardı çerçevesinde yapılan denetlemeden başarıyla çıktı.
Hayvan Sağlığı Laboratuvarı ve Ulusal Gıda Referans Laboratuvarının kapsamının da genişletildiği, 74 faaliyet/deney/analiz içerisinde 14 deney metodu daha akreditasyon kapsamına dahil edildiği belirtildi.
MTAL’ın “Çiftlikten sofraya” gıda güvenliği zincirinde hem hayvan sağlığı hem de halk sağlığının korunmasına katkıda bulunduğu, MTAL’ın bahse konu alanda ISO 17025 sertifikasına sahip devlettin tek laboratuvarı olduğu da kaydedildi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının, laboratuvar altyapısını güçlendirmeye, veteriner hizmetlerinin kalitesini artırmaya ve kamu sağlığını korumaya önem verdiği belirtildi.
MTAL’ın deney metotlarını akreditasyon kapsamına almaya 2019’da başladığı, 2022 yılında akreditasyonunu başarıyla yenileyerek 2027 yılına kadar geçerliliğini sağladığı ifade edildi.
GÜNDEM
11 Temmuz 2026SPOR
11 Temmuz 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22502 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14363 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13793 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7478 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3442 kez okundu