Yüksek Savcılar Kurulu, bir kıdemli savcı ve dört savcı veya savcı yardımcısı münhali için dilekçe kabul ettiğini açıkladı
Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, değiştirilmiş şekliyle 72/91 sayılı Hukuk Dairesi Yasası’nın, 17, 18, 20, 21 ve 22 (A) maddelerinde öngörülen niteliklere haiz kişilerden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukuk Dairesi’nde münhali açılan bir kıdemli savcı ile dört savcı veya savcı yardımcısı mevkileri için dilekçe kabul edildiği belirtildi.
İlgi duyanların özgeçmişleri, hizmet yılları ve öğrenim durumlarını gösteren belgelerle birlikte yazılı başvurularını, münhalin Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren11 Haziran mesai saati bitimine kadar Yüksek Savcılar Kurulu Başkanlığı’na ulaştırmaları gerekiyor.
Açıklamada ayrıca; hala Hukuk Dairesi’nde savcı olarak görev yapanların kıdemli savcı münhaline başvurmaları gerekmediği kaydedildi.
GÜNDEM
01 Ağustos 2026SPOR
01 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22511 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14372 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13808 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7490 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3452 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.