Maliye Bakanı Özdemir Berova, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bakan Berova mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Dünyanın dört bir yanında çocukların haklarına, mutluluğuna ve gelişimine dikkat çekmek amacıyla kutlanan ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’.
Dili, dini, ırkı, rengi her ne olursa olsun, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın barış dolu bir dünyada, sevgiyle, neşeyle ve güven içinde büyümeleri en büyük dileğimizdir.
Her biri birer umut olan çocuklarımızın hak ettikleri koşullarda yaşamalarını sağlamak, onları korumak ve desteklemek; eğitim, sağlık, oyun ve ifade özgürlüğü gibi temel haklardan tüm çocuklarımızın eşit şekilde yararlanmasını temin etmek, hepimizin ortak ve insani sorumluluğudur.
Unutmayalım ki, çocuklarına sahip çıkamayan toplumlar, geleceğini de koruyamaz.
Bu vesileyle, tüm çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve aydınlık yarınlara ulaşmalarını temenni ediyor, ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutluyorum.
Şampiyon Melekler’imizi, savaşlarda hayatını kaybeden, açlık, yokluk çeken, işkence ve şiddete uğrayan çocuklarımızı derin bir üzüntü ve saygıyla anıyorum. Onların kalplerimizde bıraktıkları izler silinmeyecek, hatıraları daima yaşayacaktır.
İnanıyorum ki, sevgiyle büyüyen her çocuk, yarının vicdanlı dünyasını inşa edecek bir ışık olacaktır.”
GÜNDEM
05 Ağustos 2026SPOR
05 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22514 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14384 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13812 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7495 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3459 kez okundu