Milliyetçi Demokrasi Partisi(MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, 20 Temmuz’un “Kıbrıs Türk halkının yok edilmek istenen varlığını yeniden inşa ettiği şanlı bir direniş” olduğunu kaydetti.
Bisküvütçü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinin dönüm noktası 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 20 Temmuz 1974’ün “sadece bir askeri zafer değil, Kıbrıs Türk halkının yok edilmek istenen varlığını yeniden inşa ettiği, özgürlüğünü ve egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği şanlı bir direnişin tarihi” olduğunu kaydetti.
Buray Büsküvütçü, “O gün atılan adım, milletimizin kaderini değiştirmiş, Kıbrıs Türk halkını esaret ve sindirilmişlikten kurtarıp, onurlu bir geleceğin temellerini atmıştır. Kıbrıs Türkü’nün bugün bir devlete, bayrağa ve toprağa sahip olmasının bedeli, şehitlerimizin kanı, gazilerimizin fedakârlığı, analarımızın duası ve milletimizin sarsılmaz inancıdır. Bu topraklarda atılan her adım, söylenen her söz, bu milli emanetin bilinciyle atılmalıdır” dedi.
MDP’nin “önce vatan” anlayışıyla milli kimliğimin, egemenliğin ve özgürlüğün yılmaz savunucusu olduğunu kaydeden Büsküvütçü, “20 Temmuz ruhu, sadece geçmişin bir hatırası değil, gelecek nesillere devredilecek bir şuur meselesidir. Gençlerimizin bu ruhla yetişmesi, bu milletin ebedi varlığının teminatıdır.” dedi.
GÜNDEM
05 Ağustos 2026SPOR
05 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22514 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14384 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13812 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7495 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3459 kez okundu