Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığı için verdiği onurlu mücadelenin önemine dikkat çekerek, bu anlamlı günü gururla kutladıklarını belirtti.
Bakan Dinçyürek, 1 Ağustos’un, Kıbrıs’ın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin 454’üncü Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 67’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 49’uncu kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu tarihin Kıbrıs Türk halkının toplumsal direniş tarihinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.
“Kıbrıs Türk halkı, bağımsız, özgür ve güvenli bir yaşam sürdüğü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, birlik ve kararlılıkla verdiği toplumsal direniş sayesinde kurmuştur” diyen Dinçyürek, şunları kaydetti:
“Bu topraklarda verilen varoluş mücadelesini saygıyla selamlıyor; halkımızın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
GÜNDEM
03 Ağustos 2026SPOR
03 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22512 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14377 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13811 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7493 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3456 kez okundu