Etkinlik, özel sektör, kamu kurumları, üniversiteler, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi. Zirvede, dijital dönüşümle birlikte artan siber tehditlere karşı bölgesel dayanıklılığın artırılması, yerli çözümler geliştirilmesi ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi konuları öne çıktı.
Açılışta yapılan konuşmalarda, siber güvenliğin ulusal ve ekonomik güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline geldiği vurgulandı. Zirve boyunca düzenlenen panellerde; yapay zeka, bulut bilişim, nesnelerin interneti (IoT) ve kritik altyapı güvenliği gibi konular tartışıldı. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs’taki hukuki eksiklikler ve bu alanda atılması gereken adımlar da gündeme taşındı.
‘Yeşil Direnç Zirvesi’, Kıbrıs’ta yeşil dönüşüm ve iklim direnci hedefiyle yapıldı
İçeriği Görüntüle
Zirve kapsamında, ODTÜ Kuzey Kıbrıs tarafından Kıbrıs’a özel olarak açılan Siber Güvenlik Bölümü de kamuoyuna tanıtıldı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın başlattığı yeni Siber Güvenlik Programı, Kıbrıs’ın teknoloji ekosistemine uzun vadeli katkı sağlamayı ve gençlerin dijital savunma alanında küresel ölçekte rekabet edebilir hale gelmesini amaçlıyor.
1
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14106 kez okundu
2
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7223 kez okundu
3
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3174 kez okundu
4
Bakan Hüseyin Çavuş, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
3006 kez okundu
5
Tatar: “Gençleri bekleyen fırsatları yaratan zemin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir”
2735 kez okundu