Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 42’nci yıl dönümü nedeniyle Hamitköy’de bulunan Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’nda tören düzenlendi.
Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman Anıt Özel Defteri imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erhürman, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesine ömrünü adayan, halkın sesi, inancı ve vicdanı olan Dr. Fazıl Küçük; Verdiğiniz mücadele ve bıraktığınız miras, bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Kıbrıs Türk halkı, eşitlik, adalet ve özgürlük değerlerine sahip çıkarak bugünlere kadar gelmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni demokrasi, hukuk ve toplumsal dayanışma temelinde sürdürmek; halkımızın hak ettiği refah ve barış dolu yarınlara ulaşması için çalışmak en büyük sorumluluğumuzdur. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, minnetle anıyoruz.”

GÜNDEM
03 Ağustos 2026SPOR
03 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22512 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14377 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13811 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7493 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3456 kez okundu