Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri, KTEZO Yasası kapsamında örgütleniyor.
KTEZO’dan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Genel Kurulu, KTEZO Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Konferans Salonunda saat 10.00’da başlayacak. Başkan, Yönetim ve Denetleme Kurulunun seçileceği genel kurulda, bazı karar tasarılarının tartışılması ve oylanması da bekleniyor.
Örgütlenme, KTEZO üyesi 70, izinlendirilmiş kamu taşımacısı statüsü taşıyan işletmecinin başvurusu ile başladı. Süreç, Cumartesi günü yapılacak genel kurulla tamamlanacak.
Kamu Araç İşletmecilerinin başvurusunu değerlendiren KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, bu başvurudan onur duyduklarını, yasanın gereğini yerine getirerek, kamu taşımacılarının birliği için çalışacaklarını vurguladı.
Tulga, toplu taşımacılık sisteminden, mesleğin onuruna, şoför eğitimlerine kadar sorunların öncelikle sektör içinde ele alınmasının şart olduğunu ve tek sesle muhatap makamlarla masaya oturulması gerektiğini belirtti.
GÜNDEM
01 Ağustos 2026SPOR
01 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22512 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14372 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13810 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7491 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3452 kez okundu