DOLAR 45,0769 0.05%
EURO 52,9325 0.21%
ALTIN 6.634,56-0,31
BITCOIN 34759690.43017%
İstanbul
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

KPKD Otello Çoksesli Korosu, Adanır anısına Samsun’da sahne alacak

KPKD Otello Çoksesli Korosu, Adanır anısına Samsun’da sahne alacak

ABONE OL
21 Nisan 2026 12:28
KPKD Otello Çoksesli Korosu, Adanır anısına Samsun’da sahne alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KPKD Otello Çoksesli Korosu, Samsun Atakum Belediyesi’nin davetlisi olarak 23–27 Nisan tarihleri arasında Samsun’da bir dizi etkinlik ve konser gerçekleştirecek.

Verilen bilgiye göre, ilk olarak Güzel Sanatlar Lisesi’nde Samsunlu gençlerle bir araya gelecek koro, Kıbrıs çoksesli halk türküleri üzerine bir sunum yapacak.

Etkinlikte ayrıca gençlere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanıtılacak ve koro müziği üzerine bilgi verilecek.

-Adanır anısına konser

Otello Çoksesli Korosu’nun Samsun’daki ikinci konseri ise, 1989 yılında hayatını kaybeden ve Samsunspor’da forma giymiş Kıbrıslı genç futbolcu Mete Adanır anısına düzenlenecek. Konserin sanat ve sporun birleştirici gücüne vurgu yapılması hedefleniyor.

Program kapsamında koro, Samsunspor tesislerini de ziyaret ederek kulüp yetkililerinden bilgi alacak ve kulübün çalışmalarını inceleyecek.

Koroyu şefler Rana Uluçay ve Erkan Dağlı yönetecek. Konserlerde koroya obuada Oskay Hoca, piyanoda ise Atakan Sarı eşlik edecek.

Etkinlikler boyunca Otello Çoksesli Korosu, Samsun ve Sinop’tan korolarla da bir araya gelerek ortak eserler seslendirecek. Bu buluşmaların, bölgeler arası kültürel etkileşimi güçlendirmesi ve müzikal paylaşımı artırması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r