Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Melek Çaluda, zihinsel engelliler ve ailelerine yönelik psikolojik destek ve rehberlik hizmetlerinin verilmesi gerektiğini ifade ederek, 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezleri açılmasının yetersiz kaldığını, psikolojik destek için rehber öğretmenler, bakıcılar içinse paranın ve bu bakıcılara asgari ücret kadar maaş bağlanmasının gerekli olduğunu söyledi.
Çaluda, engellilerle ilgili yasaların geçmesine rağmen, mevzuata uygun tüzüklerin geçirilmemesinden dolayı yasaların anlamsızlaştığını da kaydetti.
Engelli bireylerin ebeveynlerinin en büyük endişesinin kendileri öldüğü zaman evlatlarının akıbetinin ne olacağı sorunu olduğunu dile getiren Çaluda, engellilerin sadece 16 Mayıs ya da 3 Aralık’ta hatırlanmaması gerektiğini vurguladı.
GÜNDEM
29 Haziran 2026SPOR
29 Haziran 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22494 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14352 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13778 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7467 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3432 kez okundu