ARUCAD’dan yapılan açıklamada, ARUCAD Sanat Fakültesi öğretim görevlisi, sanatçı Batu Gündal ve öğrencilerinin, Girne İtfaiye Müdürlüğü binası duvarına yapılan resimde, itfaiyecilerin cesaretini, fedakârlığını ve toplum için üstlendikleri hayati görevin yansıtılmaya çalışıldığı belirtildi.
Duvar resminde 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden Şampiyon Melekleri temsilen bir sembol de bulunuyor. Açıklamada, sembolün, kaybedilen çocukların anısını yaşatma, dayanışma ve toplumsal hafızayı sanat aracılığıyla görünür kılma amacıyla işlendiği belirtildi.

Açıklamada, ARUCAD Sanat Fakültesi öğretim görevlisi Batı Gündal ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen çalışmanın, sanatın kamusal alanla buluşturulmasının bir örneği olduğu kaydedildi.

GÜNDEM
13 Mayıs 2026SPOR
13 Mayıs 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22476 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14322 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13740 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7436 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3401 kez okundu