Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 4,89 oranında değer kazanarak 13.808,20 puandan tamamladı.
Önceki kapanışa göre 644,31 puan artış gösteren endekste, toplam işlem hacmi 251,2 milyar lira olarak gerçekleşti.
Sektör endekslerinin tamamı günü yükselişle kapatırken, bankacılık endeksi yüzde 2,84, holding endeksi ise yüzde 4,56 değer kazandı. Sektörler arasında en çok kazandıran, yüzde 8,25’lik artışla metal ana sanayi oldu.
Küresel piyasalar ise ABD ile İran arasındaki müzakerelerde ilerleme kaydedilebileceğine dair artan iyimserlik ve önemli şirketlerin halka arz girişimleriyle karışık bir seyir izliyor.
Güne negatif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, gün içinde en düşük 12.966,26 seviyesini görmesinin ardından gelen ve genele yayılan destek alımlarıyla yönünü yukarı çevirerek günü pozitif bir seyirle noktaladı.
GÜNDEM
22 Mayıs 2026SPOR
22 Mayıs 2026
1
TC Dışişleri Bakanı Fidan: “Semerkant Zirvemizde Teşkilatımıza gözlemci üye olarak kabul edilen KKTC, aile meclisimizin ayrılmaz bir parçasıdır”
2572 kez okundu
2
Yerlikaya: “Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri olarak suçla ve suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”
2345 kez okundu
3
Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Polonya-Türkiye arasında kökleri tarihe dayanan ilişkileri değerlendirdi
2232 kez okundu
4
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş:Sürekli şımartılan bir GKRY var. Hem TC’nin hem de Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığı, onların karşısında en büyük caydırıcı güç olarak yer alıyor
1687 kez okundu
5
TC Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır”
1576 kez okundu