DOLAR 45,9649 0.04%
EURO 53,3521 -0.26%
ALTIN 6.557,01-1,12
BITCOIN 3023872-2.3156%
İstanbul
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Küçük Kazalarda Aracını Çekmeyene Hapis ve Para Cezası

Küçük Kazalarda Aracını Çekmeyene Hapis ve Para Cezası

ABONE OL
3 Haziran 2026 13:44
Küçük Kazalarda Aracını Çekmeyene Hapis ve Para Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde , küçük çaplı trafik kazalarının ardından araçlarını yoldan çekmeyen sürücülere yönelik ağır yaptırımlar içeren yeni bir mevzuat yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, kurallara uymayan sürücüler 3 bin euroya kadar para cezası ve hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecek.

Trafik Sıkışıklığını Önlemek Amaçlanıyor

Cyprus Mail gazetesinde yer alan habere göre, ciddi yaralanmayla sonuçlanmayan kazaların ardından yaşanan trafik yoğunluğunu engellemek amacıyla hazırlanan yeni uygulamada belirli şartlar aranacak. Herhangi bir fiziksel yaralanmanın bulunmadığı, polis müdahalesine gerek duyulmayan ve çekiciye ihtiyaç duyulmadan hareket ettirilebilen araçların karıştığı kazalarda, sürücüler araçlarını derhal en yakın uygun noktaya çekmekle yükümlü olacak.

Sürücülerin Kaza Sonrası Yapması Gerekenler

Yeni mevzuata göre, sürücülerin araçlarını güvenli bir noktaya çekmeden önce şu adımları izlemesi gerekiyor

  • Sigorta şirketlerine vakit kaybetmeden bilgi verilmesi,
  • Karşı taraf ile kişisel bilgilerin ve sigorta bilgilerinin paylaşılması,
  • Araçların durumu, plakaları, gözle görülür hasarları ve çevre detaylarını gösterecek şekilde kazanın fotoğraflarının çekilmesi,
  • Çekilen fotoğrafların karşı tarafa ve sigorta şirketi tarafından belirlenen yetkiliye gönderilmesi.

Uymayanlara ve Engel Olanlara Ağır Cezalar

Belirlenen kurallara uymayan sürücülerin yanı sıra, kazanın ardından sürücüyü aracını çekmemeye veya gerekli işlemleri yapmamaya teşvik ya da ikna etmeye çalışan kişilere de bin euroya kadar para cezası kesilebilecek.

Ayrıca araçların trafiği engelleyecek ve tehlikeye yol açacak şekilde park edilmesini, terk edilmesini veya bırakılmasını da yasaklayan mevzuat kapsamında, kuralları ihlal ettiği tespit edilen sürücüler, suçlu bulunmaları halinde bir yıla kadar hapis ve 3 bin euroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r