Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim, Güngör Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde meydana gelen yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Altunterim, organik atıklardan kaynaklanan gaz çıkışı nedeniyle bölgede zaman zaman küçük çaplı alevlenmelerin yaşandığını, itfaiye ekiplerinin ise tedbir amacıyla sahada bekleyişini sürdürdüğünü belirtti.
Yaklaşık 900 bin metrekarelik bir alana yayılan ve sekiz belediyenin atıklarını kabul eden tesisteki son duruma ilişkin bilgi veren Altunterim, yangının söndürüldüğünü ancak dumanın bölgede etkili olmaya devam ettiğini ifade etti.
“Tesisin rehabilite edilmesi şart”
Tesisin ilkel şartlarda işletilmesinin ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayan Altunterim, işletmenin devlet imkanları ve ihale süreçleri aracılığıyla günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Daha önce çıkılan iki ihalenin başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlatan Altunterim, çözüm arayışlarının sürdüğünü belirtti.
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içinde olduğunu ifade eden Altunterim, saha çalışmaları ve teknik verilerin toplandığını aktardı. Hazırlanan maliyet raporu doğrultusunda, çöp gazı ve biyometanizasyon tesislerinden üretilecek elektriğin Kıb-Tek tarafından satın alınmasının öngörüldüğünü belirten Altunterim, projenin sürdürülebilirliği için 15 MW kapasiteli depolamalı Güneş Enerji Sistemi planlandığını da sözlerine ekledi.
Altunterim, maliyet rakamları üzerindeki tıkanıklıkların aşılması için Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yeni girişimler başlattığını bildirdi.
GÜNDEM
18 Haziran 2026SPOR
18 Haziran 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2454 kez okundu
2
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1410 kez okundu
3
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1210 kez okundu
4
Yarın sabah birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
1117 kez okundu
5
Başbakan Ünal Üstel, Ankara’da Cevdet Yılmaz ve Yaşar Güler ile Bir Araya Geldi
1081 kez okundu