DOLAR 46,8629 0.16%
EURO 53,6121 0%
ALTIN 6.278,461,34
BITCOIN 29339552.14447%
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi

ABONE OL
2 Temmuz 2026 18:50
Avrupa Birliği’nden Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Rusya’nın Kiev’e yönelik gerçekleştirdiği son saldırıların ardından, Rus askeri-sanayi kompleksine destek veren kuruluşlara yönelik yeni yaptırım teklifinde bulunacağını duyurdu.

Kallas, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sadece kınama mesajlarının saldırıları durdurmaya yetmeyeceğini belirterek, Ukrayna’ya yönelik askeri desteğin ve Moskova üzerindeki baskının artırılması gerektiğini vurguladı.

AB’nin Kiev’in savunmasını güçlendirmek amacıyla oluşturulan 90 milyar avroluk destek kredisi kapsamında 6 milyar avroluk ödemeyi gerçekleştirdiğini hatırlatan Kallas, “Bugün, saldırılara karşılık olarak Rusya’nın askeri-sanayi kompleksini destekleyen daha fazla kuruluşa yaptırım uygulanmasını teklif edeceğim” ifadelerini kullandı. Kallas ayrıca, “Rusya kazanamayacağını anlayana kadar bunun maliyetini artırmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın verilerine göre, Rus ordusu bugün Ukrayna’ya 74 füze ve 496 silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenledi.

Öte yandan, AB haziran ayı başında Rusya’nın bankacılık, enerji ve ticaret sektörlerini hedef alan yeni bir yaptırım paketi üzerinde çalışmaya başlamıştı. Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların yürürlüğe girebilmesi için AB üyesi ülkelerin oy birliğiyle karar alması gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r