DOLAR 46,8627 0.02%
EURO 53,5002 0%
ALTIN 6.122,36-1,00
BITCOIN 2900169-1.4219%
İstanbul
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Netanyahu, Türkiye’nin F-35 Programına Dönüş İhtimaline Karşı ABD Basınına Konuştu
  • Sözcü Kıbrıs
  • Dünya
  • Netanyahu, Türkiye’nin F-35 Programına Dönüş İhtimaline Karşı ABD Basınına Konuştu

Netanyahu, Türkiye’nin F-35 Programına Dönüş İhtimaline Karşı ABD Basınına Konuştu

ABONE OL
8 Temmuz 2026 12:30
Netanyahu, Türkiye’nin F-35 Programına Dönüş İhtimaline Karşı ABD Basınına Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye’nin F-35 programına yeniden dahil olma ihtimalinin güçlenmesi üzerine ABD medyasına peş peşe röportajlar vererek duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Netanyahu; Fox News ve CNN’in ardından Newsmax kanalına da konuşarak, Türkiye’nin F-35 programına dönüşünün yanlış bir karar olacağı yönündeki iddialarıyla Amerikan kamuoyunu ikna etmeye çalıştı.

Türkiye’nin programa geri dönme olasılığının artmasına karşı muhalefetini sürdüren İsrail Başbakanı, Newsmax röportajında da daha önce Fox News ve CNN’e yaptığı açıklamalara benzer ifadeler kullandı.

Netanyahu, Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının sağlanmasına yönelik endişesini, “Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum.” sözleriyle aktardı.

Türkiye’nin Yunanistan’ı tehdit ettiğini ve İsrail’in yok edilmesi gerektiğini savunduğunu ileri süren Netanyahu, “ F-35 gibi silahlara sahip olması, bence bölgenin istikrarını büyük ölçüde bozacaktır.” iddiasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Netanyahu, Türkiye’nin F-35 programına dönüşü konusunu “iki arkadaş arasındaki bir fikir ayrılığı” şeklinde nitelendirdi.

Ankara’da düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin F-35 programına dönüşüne işaret eden açıklamaları Tel Aviv yönetiminde endişeyle karşılanmıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu bu endişeleri ABD basını aracılığıyla kamuoyuna taşırken, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar da duruma açıkça karşı çıktıklarını belirterek, ABD’nin bölgede İsrail’in “niteliksel askeri üstünlüğünü” koruması gerektiğini savunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r