DOLAR 47,3794 0.14%
EURO 53,9466 -0.09%
ALTIN 6.168,060,22
BITCOIN 30375730.2%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Taşpınar Şehitleri Düzenlenen Törenle Anıldı

Taşpınar Şehitleri Düzenlenen Törenle Anıldı

ABONE OL
25 Temmuz 2026 15:30
Taşpınar Şehitleri Düzenlenen Törenle Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşpınar şehitleri, Taşpınar Şehitliği’nde gerçekleştirilen törenle anıldı.

Anma töreni, protokol sırasına göre şehit kabirlerine çiçeklerin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören kapsamında şehitlik özel defteri de imzalandı.

Zorlu Töre“Garantilerden ve KKTC’den Asla Vazgeçilmeyecek”

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı eski Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Milletvekili Zorlu Töre yaptı. Töre, Kıbrıs Türk halkının şehitler ve gaziler sayesinde bugün özgürlük ve güvenlik içinde yaşadığını belirterek, garantilerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyarete de değinen Zorlu Töre, Kıbrıs’ta bir güvenlik tehlikesi varmış gibi kullanılan “son fırsat” ifadelerini doğru bulmadığını ifade etti. Töre, Kıbrıs’taki gerçeklerin ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıların görülmesi gerektiğini dile getirdi.

“Taşpınar Halkı Kahramanca Direndi”

Kaymakamlık adına konuşan Doğancı İlkokulu Öğretmeni Gülten Çağla Uluşan ise Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yılları hakkında bilgi vererek, Taşpınar halkının Rum saldırılarına karşı kahramanca direndiğini, ancak köyde dokuz kişinin acımasızca şehit edildiğini anlattı.

Anma töreni, konuşmaların ardından okunan şiirlerle sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r