Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, 15 Ağustos’ta Meclis çatısı altında gerçekleştirilecek Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi öncesinde, organizasyona katılacak öğrenci derneklerinin başkan ve üyelerini kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, kongrenin Meclis ev sahipliğinde düzenlenecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürkler, organizasyonun kapsamlı bir hazırlık döneminin ardından hayata geçirildiğini aktardı.
Üniversite öğrencilerinin yükseköğretim sisteminin en önemli paydaşları olduğuna işaret eden Öztürkler, kongrenin en değerli tarafının sorunları bizzat deneyimleyen gençlerin çözüm geliştirmesi olduğunu ifade etti.
Öztürkler, “Mutfak önemlidir ancak mutfağı bilmek daha da önemlidir” diyerek, öğrencilerin hem eğitim süreçlerine devam ettiklerini hem de yaşadıkları zorlukları birebir tecrübe ettiklerini belirtti ve bu doğrultuda kongreden çıkacak sonuçlara büyük değer verdiğini kaydetti.
Kongre sonrasında hazırlanacak sonuç raporunun yalnızca yazılı bir belge olarak kalmaması gerektiğini vurgulayan Öztürkler; oluşturulacak kitapçık ve eylem planının Cumhuriyet Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve ilgili tüm mercilere sunulmasını, ayrıca önerilerin hayata geçip geçmediğinin titizlikle takip edilmesini tavsiye etti.
Devlet yönetiminde sunulan her talebin birebir karşılanmasının her zaman mümkün olamayabileceğine dikkat çeken Öztürkler, buna karşın ortak paydada buluşulabilecek birçok başlığın bulunduğunu dile getirdi.
Sorunların aşılmasında diyalog ve ortak aklın hayati bir rol oynadığını belirten Öztürkler, çıkacak önerilerin birçok problemin çözümüne katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Gençlerin ülkenin en büyük gücü olduğunu vurgulayan Öztürkler, “Bir ülke gençlerine ne kadar değer verirse o kadar gelişir. Bugün bulunduğumuz makamlar geçicidir. Gelecekte bu devleti yönetecek olan sizlersiniz.” şeklinde konuştu.
Dünyada ve Türkiye’de gençlerin kamu yönetiminde daha fazla sorumluluk üstlenmeye başladığına değinen Öztürkler, eğitimini tamamlayan gençlerin önemli görevlerde ve kritik makamlarda yer alabildiğini belirterek, gençlerin yönetim mekanizmalarında daha fazla söz sahibi olmasını desteklediğini kaydetti.
Kabulde söz alan Üniversite Öğrencileri Derneği Başkanı Doğuş Ertoprak, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler’i Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’ne davet etti.
Ertoprak ayrıca, Cumhuriyet Meclisi’nin imkanlarını öğrencilerin kullanımına açmasından dolayı Meclis Başkanı Öztürkler’e teşekkürlerini sundu.
GÜNDEM
04 Ağustos 2026SPOR
04 Ağustos 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2509 kez okundu
2
“Anavatan’ın yükselişi bizim de yükselişimizdir”
1801 kez okundu
3
Başbakan Üstel’den Rum tarafına doğal gaz çağrısıİş birliğine hazırız
1573 kez okundu
4
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1440 kez okundu
5
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1255 kez okundu