Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,21 oranında yükseliş kaydederek 13.827,14 puandan başladı.
Dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,70 değer kazanarak 13.798,82 puan seviyesinde tamamlamıştı. Endeks, bugün açılışta önceki kapanışa kıyasla 28,32 puan ve yüzde 0,21 artış gösterdi. Güne başlarken bankacılık endeksi yüzde 0,20 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,86 oranında geriledi.
Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,91 ile madencilik sektörü olurken, en çok kaybettiren ise holding sektörü olarak öne çıktı.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının gelecek döneme ilişkin adımlarındaki belirsizlikler ve Orta Doğu’da bu hafta sağlanması öngörülen anlaşmanın gecikmesi nedeniyle yön arayışına devam ediyor. Gün içinde ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ise yatırımcıların odağında yer alıyor.
Analistler, bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD istihdam raporu başta olmak üzere yoğun veri takviminin izleneceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 14.000 ve 14.100 puan seviyelerinin direnç, 13.700 ve 13.600 puanın ise destek konumunda olduğu ifade edildi.
GÜNDEM
07 Ağustos 2026SPOR
07 Ağustos 2026
1
TC Dışişleri Bakanı Fidan: “Semerkant Zirvemizde Teşkilatımıza gözlemci üye olarak kabul edilen KKTC, aile meclisimizin ayrılmaz bir parçasıdır”
2617 kez okundu
2
Yerlikaya: “Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri olarak suçla ve suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”
2385 kez okundu
3
Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Polonya-Türkiye arasında kökleri tarihe dayanan ilişkileri değerlendirdi
2274 kez okundu
4
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş:Sürekli şımartılan bir GKRY var. Hem TC’nin hem de Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığı, onların karşısında en büyük caydırıcı güç olarak yer alıyor
1728 kez okundu
5
TC Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır”
1614 kez okundu