DOLAR 28,8779 0.18%
EURO 31,5915 0.27%
ALTIN 1.856,630,61
BITCOIN 11011242,87%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD ile Çin arasında Huawei’ye yaptırım krizi

ABONE OL
Haziran 6, 2019 16:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei’ye sert yaptırımlar getirirken, Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng diğer ülkelerin Çin kurumlarına tek taraflı yaptırımlar uygulamasına şiddetle karşı çıktıklarını belirtti.

Feng gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin Çin-ABD ticaret ilişkilerini daha fazla etkilemekten kaçınması gerektiğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yakında daha fazla görüşme için Çin’i ziyaret edeceğini söylerken, ABD’nin bu adımı ABD-Çin ticaret krizinde yeni bir tırmanmaya yol açabilir.

Ticaret Bakanı Ross’tan Trump’a destek

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Trump’ın “Amerikan teknolojisinin ABD’nin ulusal güvenliğine veya dış politika çıkarlarına zarar verme potansiyeli olan yabancı şirketler tarafından kullanımının engelleyecek” kararı desteklediğini belirtti.

Bu kararın öncesinde Trump ABD’li şirketlerin ulusal güvenlik riski oluşturan şirketler tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini imzaladı.

Başkanlık kararnamesinde herhangi bir ülke veya şirket ismi verilmemesine rağmen, ABD yetkilileri daha önce Huawei’yi bir “tehdit” olarak nitelendirdiler ve müttefiklerinin yeni nesil 5G ağlarında Huawei ağ ekipmanlarını kullanmamaları için faaliyet yürüttüler.

Ürünlerinin güvenlik tehdidi oluşturduğunu reddeden Huawei, “ABD hükümetiyle görüşemeye hazır ve istekli olduğunu ve ürün güvenliğini sağlamak için etkili önlemler ortaya koyduğunu” belirtti.

Geçen hafta Washington’da Çinli yetkililerle iki gün süren üst düzey görüşmeleri yapıcı olarak nitelendiren Mnuchin “Bu görüşmelere devam etmek için yakın gelecekte Pekin’e gitmeyi bekliyorum. Yapılacak çok iş var” dedi.

Kaynak:Reuters

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Firearms for sale

    284321 30162I as nicely believe thence , perfectly pent post! . 62759

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.