ABD’li vekil Tlaib, Batı Şeria’ya gitmeyecek

ABONE OL
Eylül 15, 2019 10:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li vekil Rashida Tlaib, ailesini, özellikle 90’lı yaşlardaki büyükannesini ziyaret etmek istediğini bunun belki de onu görmek için son şansı olduğunu içeren bir mesajı İsrail’e göndermişti.

Tlaib, İsrail’in kurallarına saygı duyacağını ve ziyaret sırasında bu ülkeyi boykota yönelik herhangi bir propaganda yapmayacağını söylemişti.

Bunun üzerine, İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Tlaib’in ailesini ziyaret talebinin onaylandığı belirtilmişti.

Bu gelişmelerden sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İsrail’in politikalarını eleştiren ABD’li vekil, “Bu baskıcı şartlar altında büyükannemi ziyaret etmemin inandığım her şeyin karşıtı bir duruş olacağına karar verdim” ifadesini kullandı.

İsrail İçişleri Bakanı’ndan yanıt gecikmedi

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri de Tlaib’in açıklamalarına Twitter’dan karşılık verdi.

Deri, “Tlaib, daha dün bana mektup gönderdi ve 90 yaşındaki büyükannesini ziyaret etmek istediğini söyledi. Onun talebini onayladım ancak bu, İsrail’i hedef alan provokatif bir talepmiş. Görünen o ki Tlaib’in İsrail’e olan nefreti, büyükannesine olan sevgisinden daha fazla”  ifadelerini kullandı.

İsrailli bakan, yaptığı paylaşıma ABD Başkanı Donald Trump’ı da etiketledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.