Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2023 gerçekleṣtiriliyor…Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca soruları yanıtladı
  • Kıbrısın Sözcüsü…
  • KIBRIS
  • Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2023 gerçekleṣtiriliyor…Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca soruları yanıtladı

Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2023 gerçekleṣtiriliyor…Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca soruları yanıtladı

ABONE OL
Kasım 3, 2023 10:31
Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2023 gerçekleṣtiriliyor…Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca soruları yanıtladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde meydana gelebilecek herhangi bir deprem felaketine ne kadar hazırlıklıyız?…

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın her sene düzenlediği Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı bu senede de gerçekleştiriliyor.

9 Kasım Parşembe günü icra edilecek tatbiklat hakkında bugün basın toplantısı gerçekleştirilidi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Sivil Savunma Teşkilatı’nın öneminin, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremle yeniden gözler önüne serildiğini söyledi.

Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2023, 9 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde “Merkez üssü Girne açıklarında richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde deniz tabanının 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem” senaryosu kapsamında icra edilecek tatbikat hakkında basını bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Sosyal Tesisler Gazinosu’nda yapılan toplantı Sivil Savunma tanıtım filminin izlenmesi ile başladı.

Basın toplantısı Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca’nın konuşmasıyla devam etti.

Karaca, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gerek Küresel iklim değişikliklerinden kaynaklanan olumsuzluklar, gerekse coğrafi koşullardan kaynaklanan deprem riskinin bulunduğunu söyledi. Karaca, tatbikat ile ülkemizin bu konudaki eksiklerinin ve ihtiyaçlarının görüleceğini kaydetti.

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremin Sivil Savunma Teskilatı’nın önemini bir kez daha gözler önüne sevdiğini belirten Karaca, bu seneki tatbikatın uluslararası olması adına Türkiye Cumhuriyeti’nden de unsurların katılacağını söyledi.

Başkan Karaca, konuşmasının sonunda herkesi bu önemli Tatbikatı izlemeye davet etti.

Başkan Atilla Karaca’nın konuşmasının ardından Sivil Savunma Teşkilatı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf Eker tarafından tatbikat hakkında bilgi verildi.

Açıklamaların ardından Teskilat Başkanı Karaca, basın mensuplarının Sivil Savunma Teşkilatı hakkındaki sorularını yanıtlandı.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.