AKEL, Aya Napa ve Limasol’da yaşanan saldırıların derhal araştırılarak, suçluların cezalandırılmasını istedi
  • Kıbrısın Sözcüsü…
  • Dünya
  • AKEL, Aya Napa ve Limasol’da yaşanan saldırıların derhal araştırılarak, suçluların cezalandırılmasını istedi

AKEL, Aya Napa ve Limasol’da yaşanan saldırıların derhal araştırılarak, suçluların cezalandırılmasını istedi

ABONE OL
Haziran 6, 2023 17:02
AKEL, Aya Napa ve Limasol’da yaşanan saldırıların derhal araştırılarak, suçluların cezalandırılmasını istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’taki partilerden AKEL, Aya Napa ve Limasol’da yaşanan saldırıların derhal araştırılarak, suçluların cezalandırılmasını istedi.

AKEL’den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Aya Napa ve Limasol’da yaşanan saldırıların endişelere sebep olan diğer benzer suç olaylarına eklendiğine işaret edilerek, böylesi saldırıların sadece cezalandırılması gereken suçlar değil, aynı zamanda halkın değerlerini ve ülkeyi aşağılayan hareketler olduğuna dikkat çekildi.

Βöylesi olaylara en küçük bir tolerans gösterilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, yetkili makamların yaşanan bu son olaylarla ilgili detaylı bir araştırma ve kovuşturma yaparak faillerin ağır şekilde cezalandırılması için gerekeni yapması gerektiğine dikkat çekildi.

Saldırıların birinde kurbanın Kıbrıslı Türk bir kadın, diğerinde ise yabancı bir işçi olduğu anımsatılan açıklamada, bu saldırıların yapıldığı koşulların detaylı bir şekilde incelenmesi, ilgili makamların önündeki bir görev ve sorumluluk olduğu kaydedildi.

Özellikle Aya Napa’daki saldırı kurbanının Kıbrıslı Türk bir kadın olmasının, objektif olarak, çok olumsuz çağrışımlara yol açtığı, dolayısıyla olayın derhal ve kararlı bir şekilde araştırılması, suçluların cezalandırılması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ancak her durumda, ırkçı şiddet olaylarının cezasız bırakılması, toplumu zehirleyen nefret söylemine ve nefret suçlarına karşı sistematik bir biçimde tolerans gösterilmesi ve eğitim sistemimizde yıllardır süregelen eksiklikler bütün toplumun bedelini er ya da geç ödediği hastalıklı olguların ve durumların birikimine sebep olduğu şüphe götürmez bir gerçektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.