Amazon’da yaprak dökümü devam ediyor! Şirketten yeni açıklama

Amazon’da yaprak dökümü devam ediyor! Şirketten yeni açıklama

ABONE OL
Mart 21, 2023 07:30
Amazon’da yaprak dökümü devam ediyor! Şirketten yeni açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilişim sektöründe yaşanan kriz nedeniyle Amazon, Facebook ve Google başta olmak üzere birçok firma işten çıkarmalara devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 18 bin kişinin işine son veren Amazon, işten çıkarma ile ilgili yeni bir duyuru yayınladı.

Amazon, işten çıkarma nedeniyle tepki gördü

Yaklaşık 300 bin çalışana sahip olan şirket, toplamda 27 bin kişiyi işten çıkararak şirketin yaklaşık yüzde 9 küçültecek. Konu hakkında açıklama yapan şirket, yakın zamanda 9 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Bilişim şirketleri, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sunucu ve reklam maliyetlerini azalttı. Amazon Web Service (AWS) ve Amazon SES, yaşanan krizden en çok etkilenen şirketler arasında yer alıyor.

Amazon’un sürücüsüz taksisi yola çıkıyor!

İşten çıkarmalar, Amazon’un yayın birimi Twitch’i de etkileyecek. Geçen hafta Twitch’in CEO’su olarak atanan Dan Clancy, platformun 400’den fazla çalışanı işten çıkaracağını söyledi.

Şirket, nisan ayına kadar yeni işten çıkarmaların hangi birimlerde yapılacağını kesinleştirecek. Wedbush Securities analisti Michael Pachter, “Bunun diğer şirketler için pek bir şey ifade ettiğini düşünmüyorum, ancak gelecekte personel sayılarının artmasına izin vermeden önce herkesin daha dikkatli olması dışında,” dedi.

Amazon’un CEO’su Andy Jassy, çalışanlar için yayınladığı bir notta, kararın devam eden öncelikler analizinden ve ekonomiyle ilgili belirsizlikten kaynaklandığını söyledi. Jassy notunda, “Bazıları, birkaç ay önce duyurduklarımızla bu rol indirimlerini neden açıklamadığımızı sorabilir. Kısa cevap, sonbaharın sonlarında tüm takımların analizlerinin bitmediğidir.” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.