Amcaoğlu, Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Heyeti ile bir araya geldi

ABONE OL
Ekim 17, 2019 02:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Levent Çağdal başkanlığında Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği heyeti ile bir arayageldi.

Bugün akşam saatlerinde bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Maliye Bakanlığı Müsteşarı Özdemir Kalkanlı, ÖzelKalem Müdürü Ufuk Soğur ile Bakanlık Müdürü Halis Üresin’de hazır bulundu.

Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği heyeti ziyarette, sektörün çalışmaları, sıkıntıları ve beklentilerini aktardı.

Piyasada bir hacim genişlemesi olduğunu dile getiren Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, hükümetin bir yandankaçağın önlenmesi, diğer yandan haksız rekabetin önüne geçmesi adına bir takım çalışmalar yapıldığına işaretetti.

‘Ben vergimi tahsis ederim, gerisine karışmam’ veyahut zam yapma gibi bir gailesinin olmadığına dikkati çekenAmcaoğlu, sektörün sıkıntıları ve beklentilerini bilen biri olarak yapılması gerekenler noktasında hareketettiklerini dile getirdi. “Amacımız acımazsızca sektöre eleştirmek değil, sorun varsa, sorunu çözebileceknitelikte çareler üretmektir” dedi.

Göreve gelirken Fiyat İstikrar Fonu’nda 42 milyon bir zararla karşılaştıklarını ancak bunu tüketiciye negatifanlamda yansıtmamak adına özverili tutum sergilediklerini kaydeden Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu; “enkolayı zam yapıp yola devam etmek olsa da bizim gailemiz halkın alım gücünü güçlendirmek, hayatızamlamamaktır” diye konuştu.

Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal ise, benzin istasyonu sahiplerinin ekonomik kriz nedeniylebanka faizleri, kredi kartı komisyonları, elektrik, kira ve personel giderleri karşısında çok ciddi sıkıntılaryaşadığına dikkati çekti.

Çağdal, özellikle son 3 yıldır stratejik olarak akaryakıt fiyatlarının pompada düşük tutulmasının bayilerin yatırımve kazanç düzeylerinin erimesine sebep olduğunu dile getirerek, sektörün varlığını korumak amaçlı prim artışıtalep ettiklerini dile getirdi.

(BRT/MAIL)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.