AMD ekran kartlarındaki performans sorunu çözüm bekliyor!

AMD ekran kartlarındaki performans sorunu çözüm bekliyor!

ABONE OL
Mart 13, 2023 19:24
AMD ekran kartlarındaki performans sorunu çözüm bekliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilgisayarların en önemli bileşenlerinden bir tanesi de ekran kartları. Özellikle performans gerektiren oyun ve tasarım programları kullanılırken, ekran kartlarının önemi ortaya çıkıyor. Ekran kartı dendiğinde ise akıllara ilk olarak NVIDIA ve AMD geliyor. Son raporlara göre ise AMD’nin bazı kullanıcıları bir sorun ile baş başa kalmış durumda.

AMD ekran kartındaki performans sorunu hâlâ araştırılıyor

AMD’nin RX 7900 XTX ekran kartına sahip bir kullanıcı, performans düşüşü yaşadığını rapor etti. Genel anlamda ise kullanıcıların yüzde 3’ü 3DMark sorunu ile karşı karşıya kalmış durumda. Etkilenen kişi sayısı çok olmadığı için ise şirket henüz sorunu tam olarak kavrayamamış gibi görünüyor.

Bahsi geçen sorun henüz AMD tarafından ‘bilinen sorunlar’ listesine de dahil edilmiş değil. Ancak sorunun tespiti ve çözümü için çalışmalar başlamış durumda. Test laboratuvarlarında durumu gözden geçirmek isteyen uzmanlar henüz aynı sorun ile karşılaşmadıklarını belirttiler.


Intel’den ekran kartlarında yangına karşı yeni önlem!

Intel’den ekran kartlarında yangına karşı yeni önlem!

Intel, RTX 40 serisi grafik kartlarında GPU konektörlerindeki erime vakaları nedeniyle güç kaynakları tasarım kılavuzunu güncelledi.

AMD çalışanları, 7900 XT ve XTX ekran kartları için yeni sürücü güncellemesi ile eskisini kıyaslayarak sorunu ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. TimeSpy uygulaması üzerinden alınan sonuçlara göre ise yüzde üç oranında bir performans düşümü yaşandığı kabul edildi. Ancak sorunun nedeni ise henüz tam olarak bulunabilmiş değil.

Diğer yandan bahse konulan ekran kartı sorununun sadece belli başlı 7900 XT ve XTX kullanıcılarında olduğu ifade ediliyor. Yaşanılan performans sorununun genel kullanıcılara yayılmadığını belirten uzmanlar, öyle bir durumda sorunu daha kolay bir şekilde tespit edebileceklerini söylüyor.

Şu an için yaşanan sorunun tek çözümü ise sürücü güncellemesini geri almak olduğunu söyleyebiliriz. Bu nadir olarak rastlanan sorunun çözümünün ise yakın zamanda yeni bir güncelleme ile çözülmesi bekleniyor.

Peki siz AMD ekran kartı sürücü güncellemesinin neden olduğu sorun hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Böyle fiyat yok! 11.999 TL’ye RX 6650 XT oyun bilgisayarı!

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.