Android’in iOS kullanıcılarına dikkat çekici gelmemesinin nedenleri!

ABONE OL
Ocak 10, 2023 16:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefon pazarında, iOS ve Android olmak üzere iki büyük sistem yer alıyor. Her iki sistem de birinden diğerine geçiş yapmayacak olan kullanıcılara sahip. Ancak son yıllara bakıldığında iOS kullanıcılarının iOS’a Android’den daha bağlı olduğunu söylemek mümkün. Peki bunun nedeni ne?

iOS kullanıcılarının Android’i tercih etmeme sebepleri

Telefon pazarının önemli işletim sistemlerinden olan iOS ve Android, kendi çapında özel kullanıcılara sahip bir şekilde yer alıyor. Ancak son zamanlardaki durumlar dikkate alındığında Android’in, iOS kullanıcılarına dikkat çekici gelmediğini görüyoruz.

Android'in iOS kullanıcıları için dikkat çekici olmamasının nedenleri!

Ayrıca Android telefonlar, artık eskidi gibi değil. Hem performans hem de güç tüketimi gibi çeşitli özellikleriyle çok daha iyi bir durumda. Bunun üzerine bazı özellikler açısından Android’in iOS’tan çok daha iyi olduğunu söyleniyor. Ancak iOS kullanıcıları Android telefonlarla aynı fikirde değil. İşte bunun nedenleri!


iOS 17 ve iPadOS 17 ile bizi neler bekliyor?

iOS 17 ve iPadOS 17 ile bizi neler bekliyor?

Apple, bu yıl düzenleyeceği WWDC konferansında iOS 17, iPadOS 17 ve macOS 14 sürümlerini tanıtacak. İşte yeni sürümler ile ilgili sızıntılar.

Sabit inanış

İnsanların yıllar içinde elde ettiği fikirleri tek seferde değiştirmek mümkün değil. Bundan dolayı da Android’in ilk yıllarda bıraktığı doğal izlenimler de varlığını sürdürüyor. Açık kaynaklı bir sistem olan Android, her cep telefonu tarafından kullanılabiliyor.

Sonucunda ise bir telefonda işler ters gittiğinde insanlar bunun “Android” bir telefon olduğunu söylüyor. Böylece de zayıf bir cihazın izlenimi tüm Android telefonlarına da bulaşıyor. Tüm bunların sonucunda ise iOS kullanıcıları tarafından Android işletim sistemi cazip gelmiyor.

Android sistem farklılıkları

Bir Android telefonda kullandığınız ve harika olduğunu düşündüğünüz özellik, diğer Android telefonlarda olmayabiliyor. Bunun nedeni de farklı markaların farklı Android özelliklere sahip olması. Sonucunda ise tüm Android kullanıcılarının en iyi özelliklere ulaşamayacağını görüyoruz.

Android'in iOS kullanıcıları için dikkat çekici olmamasının nedenleri!

Bunun yanı sıra Android telefonlarda bir marka farklı fikirle ortaya çıktığı zaman diğerleri de onu kopyalayabiliyor. Bu durum da Android üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor. Ancak iPhone kullanıcıları için bu konuyla ilgili herhangi bir endişe yok.

Piyasaya sürme taktikleri

Android ve iOS farklı cep telefonu piyasaya sürme taktiklerine sahip. Örneğin Samsung, bir cep telefonu denizi taktiğini kullanıyor. Bu da markanın bir yıl içinde birkaç cep telefonu çıkardığını gösteriyor. Farklı segmentlerdeki kullanıcılar için bu durum iyi olsa da fazlasıyla kafa karışıklığına neden oluyor.

Android'in iOS kullanıcıları için dikkat çekici olmamasının nedenleri!

Samsung’un bu taktiği genel olarak bakıldığında bir sorun değil gibi duruyor. Ancak sonucunda standart sürüm, oyun sürümü, Pro sürümü ve özel sürüm gibi çeşitlilikler ortaya çıkıyor. iPhone’larda ise durum bu şekilde değil. Sonucunda ise bu durum uzun zamandır iOS kullanıcısı olan kişilerin gözünü korkutuyor.

Kusurları görmezden gelme

Her marka gibi iPhone’larda hiçbir şekilde mükemmel bir cep telefonu değil. Yüksek fiyatına ek olarak kullanıcıların şikayetine göre zayıf sinyal ve hızlı şarj olmaması gibi durumlar söz konusu. Ancak güçlü iOS sistemi ve sorunsuz kullanımdan gibi sonuçlarla birlikte kullanıcıları etkilemeyi başarıyor.

Peki, siz iOS ve Android arasındaki bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.