DOLAR 27,8078 0.29%
EURO 29,2545 -0.08%
ALTIN 1.706,412,42
BITCOIN 7458060,46%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple Car için yeni detaylar ortaya çıkıyor!

Apple Car için yeni detaylar ortaya çıkıyor!

ABONE OL
Mart 27, 2023 18:39
Apple Car için yeni detaylar ortaya çıkıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın öncelikle Tesla ardından tüm elektrikli otomobil üreticilerine rakip olarak çıkardığı arabası hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Marka Apple Car için yeni patentler aldı. Ayrıca aracın sistemlerinden bazılarının üreticileri belli oldu. 2026 yılında çıkacağı belirtilen model Apple ekosistemini sokaklara da taşıyacak. İşte Apple Car ile ilgili detaylar…

Yeni viraj aydınlatma patenti ve LiDar sistemleri!

Apple, otomobil projesiyle alakalı Project Titan adlı bir dosya yürütmekte. Şu ana kadar bu dosya içinde toplamda 149 adet patent yer aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne yapılan son başvuruysa viraj aydınlatmaları ile alakalı. Otomobili daha da güvenli hale getirecek olan bu donanımla beraber Apple Car’ın 150. patenti de alınmış oldu.

Otonom sürüşle entegre olacak bu yeni aydınlatma sistemi Apple mühendisleri tarafından tasarlandı. Temel bazda akıllı far sistemi olarak geçen yeni aydınlatma grubu aracın her yerinde aktif aydınlatma sağlayacak şekilde tasarlandı. Apple Car, bu yeni sistemle birlikte dynamic adı verilen “ortama göre açı, ışık şiddeti” değişen aydınlatmalara da sahip oldu.


Tesla sonunda Türkiye’ye geliyor: İşte tarih!

Tesla sonunda Türkiye’ye geliyor: İşte tarih!

Tesla, Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile Türkiye ve 4/4 vurgusu yaptı. 4 Nisan tarihinde resmi satışların başlaması bekleniyor.

Sistem temel olarak 3 kademeden oluşuyor. Günümüz otomobillerinde olduğu gibi kısa ve uzun far kademesine sahip. Ayrıca bunlara ek olarak viraj aydınlatması denilen 3. kademeye sahip. Bu 3 aydınlatma grubunu 2 muhafazalı bir sistem tutuyor. Ve Apple bu 2 muhafazayı birleştirerek Apple Car modeline ait far grubunu elde ediyor.

LiDar için tanıdık bir tedarikçi!

Bilindiği üzere Apple Car otonom sürüş sistemine sahip bir otomobil olacak. Otonom sürüşse ileri seviye radar ve sensörler aracılığıyla kullanılabilen bir sistem. Apple bu sensör ve radar sistemleri için de gerekli çalışmaları yapıyor. Son çıkan haberlere göre halihazırda Apple için üretim yapan bir tedarikçi bu sistemleri üretecek.

Apple Car

LiDar yani “Light Detection and Ranging veya Laser Imaging Detection and Ranging” adı verilen lazer radar sistemi araçlarda kullanılacak. LiDar sensörleri aracın çeşitli yerlerinden kızılötesi ışınlar yollar ve bu ışınların çarpıp geri döndükleri yerlere göre anlık haritalar oluşturur. Bu haritalar sayesinde otonom sürüşte olan Apple Car herhangi bir engele çarpmadan yoluna devam eder.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.