Apple CEO’su ChatGPT hakkında ilk kez konuştu!

Apple CEO’su ChatGPT hakkında ilk kez konuştu!

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 07:51
Apple CEO’su ChatGPT hakkında ilk kez konuştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple CEO’su Tim Cook, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının yükselişine karşı sessizliğini bozdu. Şirket gelirlerini paylaşan bir rapora dair açıklamalarda bulunan Cook, yapay zekanın yükselişindeki tehlikelere dikkat çekti. Teknolojiyi kullanırken “kasıtlı ve düşünceli” hareket etmenin önemini vurguladı.

Tim Cook: Yapay zekanın potansiyeli oldukça ilginç

Yapay zekaya yönelik teknoloji şirketlerinin yaklaşımları oldukça hızlı ilerliyor. Microsoft ChatGPT’yi Bing tarayıcıya entegre ederken, Google ise Bard isimli sohbet botunu test erişimine açtı. Bu konuda en sessiz kalan şirketlerden biri Apple oldu.

Tim Cook ise Apple ürünlerinin yapay zekaya entegre edildiğini söyledi. iPhone’daki düşme, çarpma tespiti ve Apple Watch’taki EKG gibi özelliklerin yapay zeka ve makine öğrenimine dayandığını ifade etti. Apple’ın yapay zekayı “düşünceli bir şekilde” ürünlerine dahil edeceğini ifade etti.


ChatGPT’nin koltuğu sallanacak: Bard, Android’e geliyor!

ChatGPT’nin koltuğu sallanacak: Bard, Android’e geliyor!

Google Bard, Pixel telefonlara widget olarak eklenebilir. Yeni sızıntılar, Google’ın sohbet botunu Android’e entegre edeceğini gösterdi.

Apple’ın yapay zekaya karşı temkinli yaklaşımı, Siri ilgili karşılaştığı eleştirilerden kaynaklanıyor olabilir. Birkaç ay önce ortaya çıkan sızıntılar, şirket içinde Siri’nin yapay zeka yarışında “boşa yarış” olarak görüldüğünü gösterdi.

Ayrıca geçen ay Apple çalışanlarının Siri’yi eksiklikleri nedeniyle eleştirdiği iddia edilmişti. Bir sonraki iOS sürümü (iOS 17) ile yeni bir dil modeli geliştirilmesi önerilmişti. Çalışanların bu isteğinin, yapay zeka takımında nasıl bir karşılık bulduğu ise belirsiz.

Tim Cook'tan Android kullanıcılarının şikayetlerine net çözüm

Tim Cook’un belirttiği üzere yapay zekanın hızlı gelişimi, telif hakları ve gizlilik konusunda derin endişelere yol açıyor. Ayrıca yapay zekanın ön yargıyı arttırması gibi birçok sorun bulunuyor.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.