DOLAR 27,9849 0%
EURO 29,6819 -0.03%
ALTIN 1.782,900,45
BITCOIN 8252653,03%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple için tehlike çanları çalıyor: iPhone üretimi durdu!

Apple için tehlike çanları çalıyor: iPhone üretimi durdu!

ABONE OL
Kasım 23, 2022 12:24
Apple için tehlike çanları çalıyor: iPhone üretimi durdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi olan Apple, iPhone 14 ile birlikte çıtayı yeniden belirledi. Ancak şirket, serinin üretim aşamasından bugüne kadar birçok sorunla uğraştı. Görünen o ki bu sorunlar artarak devam ediyor.

Foxconn, protestolar sebebiyle üretimi durdurdu

Apple’ın en büyük kalelerinden Foxconn’da olaylar bitmek bilmiyor. Bilindiği üzere Çin, “koronavirüse karşı sıfır tolerans” politikasını uyguluyor. Bu politika, birçok fabrikadaki üretimin defalarca durmasına neden oldu. Çin’e oldukça bağlı olan Apple, büyük bir üretim sorunuyla karşı karşıya.

Geçtiğimiz ay, koronavirüs sebebiyle üretim durmuştu. Hal böyle olunca iPhone 14 serisinin üretimi sekteye uğradı. Açığı kapatmak isteyen fabrika, işçilerin tatil sezonu öncesinde üretim hattında kalmasını istedi. Ancak çalışanlar zorunlu kılınan bu duruma tepki gösteriyor.

Tepkiler karşısında şirket geri adım atmayınca olanlar oldu. Foxconn, protestolar ile karşı karşıya kaldı. Fabrika, tatil döneminde yoğun çalışma istiyor. Öyle ki bu durumda çalışanlar, evlerine gitmeden geceli gündüzlü fabrikada çalışmak zorunda.


Apple ve Google için yeni suçlama! Sınırsız güce sahipler

Apple ve Google için yeni suçlama! Sınırsız güce sahipler

İngiltere’nin rekabet kurumu Apple ve Google için yeni bir rekabet soruşturması açtı. Her iki şirketin yetkisiz gücünü kanıtlayacak.

Yaşanan protestoların dozu giderek artıyor. Öyle ki işçiler birçok kez polisle karşı karşıya geldi. Gelen bilgilere göre fabrikanın güvenlik görevlileri yatakhaneden kaçmak isteyen çalışanları yakalayıp acımasızca dövüyor. Tüm bu yaşananların ardından gözler Apple’a döndü.

Foxconn protestolar

Apple, daha önce Çin’deki fabrikalarına standart modelleri iPhone 14 ve 14 Plus üretimini durdurma talimatı verip üretim planını sadece iPhone 14’ün Pro modellerine çevirmişti. Ancak oldukça fazla talep gören Pro modellerinin üretimi sadece bu fabrikada yapılıyor. Şimdi de Foxconn, protestolar ile karşı karşıya. Görünen o ki şirketi daha zor günler bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.