DOLAR 27,9045 0.24%
EURO 29,4679 0.11%
ALTIN 1.722,350,33
BITCOIN 7894011,50%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple, kullanıcıların kişisel verilerinin kontrolünü eline almasına yardım edecek!

Apple, kullanıcıların kişisel verilerinin kontrolünü eline almasına yardım edecek!

ABONE OL
Ocak 24, 2023 18:14
Apple, kullanıcıların kişisel verilerinin kontrolünü eline almasına yardım edecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji, hayatımıza inanılmaz kolaylıklar kazandırsa da kişisel bilgilerimiz için büyük bir tehdit oluşturuyor. Akıllı telefonlarımız, ziyaret ettiğimiz siteler, sosyal medya uygulamaları ve hatta oynadığımız oyunlar bile onlara verdiğimiz ya da biz fark etmeden eriştikleri bilgilerle özel hayatımızın gizliliğini ihlal ediyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen Apple, Veri Gizliliği Günü kutlamaları kapsamında kullanıcılara verilerinin kontrolünü kendi ellerine almaları konusunda yardımcı olmak için tasarlanmış yeni eğitim kaynakları sunacağını açıkladı. İşte ayrıntılar…

Apple, kullanıcılarını veri gizliliği hakkında bilinçlendirecek!

Veri Gizliliği Günü, ülkemizde ve dünyada 2016’dan bu yana kişisel verilerin önemini göstermek için kutlanıyor. Her yıl kullanıcılarını bilinçlendirmek için çalışmalar yapan Apple ise bu sene verilerinin kontrolünü kendi ellerine almaları konusunda yardımcı olmak için tasarlanmış yeni eğitim kaynakları sunacağını açıkladı.

Eğitim, Apple’ın kullanıcılara verilerinin nasıl kullanıldığına dair daha fazla bilgi sağlayan inovasyonlar ve verileri korumak için kullanabilecekleri etkili yöntemler içeriyor. Gizliliğin temel insan haklarından biri olduğuna inanan bir şirket, aynı zamanda kullanıcıların kendi verileriyle ilgili tüm kontrollere sahip olmalarına imkan tanıyan Uygulama Takibinde Şeffaflık ve Gizlilik Değeri Etiketleri gibi özellikler tasarlıyor.


Apple’dan 10 yıllık iPhone modeline yazılım güncellemesi!

Apple’dan 10 yıllık iPhone modeline yazılım güncellemesi!

Apple, 10 yıllık iPhone modeline iOS 12.5.7 yazılım güncellemesi getirdi. Böylelikle şirket, modellerdeki güvenlik açıklarını kapattı.

28 Ocak Cumartesi gününden itibaren sunulacak “iPhone’da Gizliliğinizi Koruyun” başlıklı yeni Today at Apple etkinliğinde Mail Gizlilik Koruması, Güvenlik Denetimi, Konum Servisleri ve geçiş anahtarları gibi özellikler ele alınacak. Bu etkinlikte katılımcılar her bir özelliği kendi gizlilik tercihlerine göre nasıl özelleştirebileceklerini öğrenecek.

Bu yeni 30 dakikalık etkinlik dünyanın her yerindeki tüm Apple Store’larda sunulacak. Üstelik dileyen müşteriler şimdi Grup Rezervasyonları için kaydolarak etkinliklere grup, kuruluş veya sınıf halinde rezervasyon yapabiliyor.

Söz konusu eğitimden yararlanmak isteyen herkes buradan ilgili sayfaya kaydolarak yakınlarındaki Apple Store’larda sunulan Today at Apple etkinliklerine kayıt yaptırabiliyor.

Gizlilik konusunda iddialı

Gizlilik, tüm Apple ürün ve hizmetlerini kullanmaya başladığınız ilk andan itibaren yerleşik olarak sunuluyor. Kullanıcılar aygıtlarını ilk kez açtıkları andan itibaren uygulamaları her kullandıklarında yerleşik gizlilikle korunuyor. Apple ürün ve özelliklerinde, herhangi bir kişinin erişebileceği kullanıcı verilerinin miktarını minimuma indirecek şekilde tasarlanmış yenilikçi gizlilik teknolojileri yer alıyor.

İşte bu nedenle Safari, izleyicileri engelliyor. Sağlık uygulaması kullanıcı kayıtlarını son derece gizli tutuyor. Siri ise kullanıcının kim olduğunu değil neye ihtiyacı olduğunu öğreniyor. Bu saydıklarımız Apple’ın tasarladığı her ürün ve hizmetin temelinde yerleşik olarak sunduğu onlarca gizlilik özelliğinden sadece birkaçı.

Apple, her bir kullanıcının kendine ait verilerin nasıl kullanıldığıyla ilgili net bilgilere ve verilerini ne zaman ve kiminle paylaşacağına karar vermesini sağlayacak araçlara sahip olması gerektiğine inanıyor. “Apple olarak kullanıcıların kişisel verilerinin kontrolünü kendi ellerinde tutmalarını sağlayacak aygıtlar, özellikler ve hizmetler tasarlamaya odaklanıyoruz.” diyen Apple Kullanıcı Gizliliği Direktörü Erik Neuenschwander şöyle ekliyor:

“Yıllar içinde işletim sistemlerimize güçlü gizlilik kontrolleri entegre ettik. Bu film ve yeni Today at Apple etkinliklerimiz, kullanıcılara sunduğumuz bazı özelliklerden nasıl yararlanabileceklerini gösterecek ve gizliliğin yaptığımız her şeyin merkezinde bulunduğunu anlatacak.”

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Kişisel verilerinizi korumak için aldığınız önlemler neler? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.