Apple kurucu ortağı: Tesla sizi öldürmek istiyor!

Apple kurucu ortağı: Tesla sizi öldürmek istiyor!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 14:05
Apple kurucu ortağı: Tesla sizi öldürmek istiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünya giderek yapay zeka ve yapay zeka temelli teknolojiler üretiyor. ChatGPT gibi soru sorarak bilgi aldığınız yapay zeka uygulamalarından tutun kullanmış olduğumuz arabaları kullanan otonom yapay zekalara kadar hayatın her alanına giriyor. Tabii bu durum görüş ayrılıklarına da sebep oluyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak yapay zeka hakkında “Tesla sizi öldürmek istiyor” tarzında sert açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Steve Wozniak: Yapay zeka sizi öldürmek istiyor!

Steve Wozniak Apple’ın kurucu ortaklarından biri. Teknoloji sektörü üzerinde oldukça geniş çalışmaları olan Wozniak yapay zeka hakkında sert eleştirilerde bulundu. Wozniak özellikle otonom sürüş konusunda otomobil sektöründe öncü markalardan olan Tesla’yı oldukça sert bir dille eleştirdi. Tesla otomobilleri için “Tesla sizi öldürmek istiyor” ifadesini kullandı.

Wozniak verdiği bir röportajda Tesla’nın kendi kendine giden otomobil rüyasını gereksiz ve tehlikeli bulduğunu belirtti. Tesla otonom sürüş sistemi için “kendini öldürmek isteyen yapay zeka meraklılarının alması gereken otomobil” ifadelerini kullandı. Kısacası Tesla otonom sürüş yapay zekası için “seri katil” yakıştırmasını yaptı.


Tesla’dan uzun menzilli Model 3 hamlesi! Türkiye’ye gelecek mi?

Tesla’dan uzun menzilli Model 3 hamlesi! Türkiye’ye gelecek mi?

Model 3’ün uzun menzilli varyantını satıştan kaldıran Tesla, ABD pazarında tekrar siparişe açtı. İşte detaylar

Wozniak’ın Tesla hakkındaki ilk sert açıklaması bu değil. Wozniak geçmişte de Tesla adına sert ve alaycı ifadeler kullandı. Kendisinin Tesla ile her zaman aşk-nefret ilişkisi vardı. O yüzden gelen bu açıklama çokta şaşırtıcı değil. Son dönemlerde yaptığı açıklamalara baktığımızdaysa aşkın giderek nefrete döndüğünü açıkça görebiliyoruz.

Wozniak ve Tesla arasındaki aşk ne zaman başladı? Bu aşk ne zaman nefrete dönüştü?

Aslında Wozniak size şaşırtıcı gelebilir ancak ilk Tesla sahiplerinden biri. 2013 yılında Wozniak benzin içtiği bir paylaşım yaptı. Bunun ardından iddiasına göre Elon Musk ona bir elektronik posta yolladı. Elon Musk benzin içme konusu için onu azarladı. Wozniak’ta bunun ardından bir Tesla Model S satın aldı.

Bu onun ilk Tesla’sıydı ve günlük olarak kullanmaya başladı. Bunun ardından Tesla otopilot sistemini oldukça sert bir şekilde eleştirmeye başladı. Ancak hikaye de yine garip sayılabilecek bir nokta var. Wozniak bu sert eleştirilerine rağmen Tesla mühendislerinin Autopilot 2.0’ı piyasaya sürmesini beklemeden ikinci bir Tesla Model S daha satın aldı.

Ve şimdiyse Wozniak Tesla’yı yine sert bir şekilde eleştiri yağmuruna tutuyor. Wozniak’ın kalbinde Tesla’ya karşı bir nefret mi yoksa aşk mı olduğunu bilemiyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki Wozniak 2 adet Tesla Model S’e sahip ve günlük hayatında bu otomobilleri kullanıyor.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.