DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.656,930,00
BITCOIN 759421-0,78%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple, Samsung’un iPhone satışlarından pay almasını istemiyor!

Apple, Samsung’un iPhone satışlarından pay almasını istemiyor!

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 13:57
Apple, Samsung’un iPhone satışlarından pay almasını istemiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere Apple iPhone’larında kullandığı ekran panellerini Samsung Display’den satın alıyor. Markanın akıllı telefon piyasasındaki en büyük rakiplerinden biri olan Samsung ile işbirliği yapması birçok kesimin dikkatini çekiyordu. Son çıkan haberlere göreyse Apple, Samsung’a olan bağlılığını azaltmanın peşinde. Apple kendi Micro LED ekran panellerini üretecek. İşte detaylar…

Apple’dan Samsung’a karşı hamle!

Apple LCD ekran panelleri konusunda Samsung’a olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Bu kapsamda marka OLED ve LCD ekranlar yerine artık Micro LED teknolojili ekranlara geçiş yapacak. Aslında bu bilinen bir olguydu ancak son çıkan haberler Apple’ın bu konu hakkında yaptığı çalışmaların sanılandan daha büyük olduğunu ortaya koydu.

Çıkan raporlar ve haberlere göre Apple, Micro LED ekran teknolojisini tasarlamanın yanı sıra, markanın bu panellerin üretim kalitesini sıkı bir şekilde kontrol edebilmesi adına üretim materyallerinin de tasarım patentlerini aldı. Ayrıca Apple şu an ürün satın aldığı tedarikçilerinin bu teknolojideki ekran panellerini üretebilecek deneyime sahip olmadıklarını da belirtti. Yani Apple yeni bir fabrikanın peşinde.


Fiyat performans odaklı Oppo K11x tanıtıldı!

Fiyat performans odaklı Oppo K11x tanıtıldı!

Fiyat performans ürünlerine bir yenisini daha eklemek isteyen Oppo, K11x modelini piyasaya sürdü. İşte ayrıntılar…

Genel olarak Apple, diğer firmalara imal etmek istediği bir ürünün tasarımını ve özelliklerini veriri ve asıl üretimi onlara bırakır. Ancak bu kez şirket, Micro LED panelleri üretmek için yalnızca ekipmanı tasarlamakla kalmıyor, aynı zamanda üretim sürecinde de yer alıyor. Bu durum iPhone üreticisinin Micro LED konusunda çok ciddi olduğunu gösteriyor.

Bu planı bir de Samsung cephesinden ele alalım. Acaba Samsung’a bir zararı var mı? Sorunun cevabı evet. Çünkü Apple ile çok uzun zamandır bir tedarik anlaşmaları var. Samsung Display en büyük rakibi sayesinde çok karlı günler geçiriyor. Ancak Apple ürünlerinin Micro LED panellere geçiş yapması ve bunları kendisinin üretmesi bu durumu biraz zedeleyecek.

apple micro led

Diğer bir husussa akıllı telefon dünyasındaki rekabet. Samsung aslında bu sayede Apple’ın cihazlarında kullandığı ekranları tam anlamıyla biliyordu. Böylece rekabet koşullarında eli daha güçlü oluyordu. Ancak ilerleyen süreçte Apple, Samsung Display’den ekran almayı bırakırsa çarklar tersine dönecektir. Çünkü Samsung’un büyük bir bilgi aktarma organı devredışı kalacak.

Peki siz Apple Micro LED panelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşleriniz yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.