Apple’dan iPhone 15 serisinde eSIM dayatması!

Apple’dan iPhone 15 serisinde eSIM dayatması!

ABONE OL
Mart 27, 2023 15:09
Apple’dan iPhone 15 serisinde eSIM dayatması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün ortaya çıkan sızıntılara göre önümüzdeki eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinin Avrupa versiyonları da artık cep telefonu bağlantısı için sadece eSIM kullanacak. Tabii bu durumun yalnızca Fransa özelinde olabileceği belirtiliyor. Fakat Apple genellikle çoğu Avrupa ülkesinde aynı üretim hattından çıkan cihazları satıyor. Bu da Avrupa genelinde bir karar alındığına işaret ediyor.

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro, eSIM ile gelecek!

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında ABD’deki tüm iPhone 14 modellerinden SIM kart yuvasını kaldırdı. Yani müşterileri eSIM kullanması için zorladı. Bununla birlikte kullanıcılar, fiziksel bir nano-SIM kart kullanmadan bir cep telefonu planını eSIM’leri kullanmaya başladı. Bu durumun global pazara da yayılması bekleniyordu.

Zaten mevcuttaki eSIM’lerin kullanılabilirliği genişledikçe, SIM kart yuvasının ABD dışında da kaldırılması kaçınılmaz görünüyor. Ancak geçişin tamamlanması birkaç yıl daha sürecektir. Yine de Apple’ın iPhone 15 serisini Eylül ayında tanıtması bekleniyor. Ayrıca Apple, kaybolan veya çalınan bir iPhone’dan çıkarılamadıkları için eSIM’leri fiziksel SIM kartlardan daha güvenli olarak tanıtıyor. Dolayısıyla bu geçiş çok daha hızlı olacak.


Apple yöneticileri VR başlığını denedi! Ne zaman çıkacak?

Apple yöneticileri VR başlığını denedi! Ne zaman çıkacak?

Son çıkan haberlere göre Apple, sanal gerçeklik başlığı için 100 kişilik yönetim ekibine özel bir etkinlik yaptı.

Ek olarak, iPhone’da Ayarlar uygulamasında sekiz adete kadar eSIM yönetilebildiğinden seyahat ederken fiziksel SIM kart alma, taşıma ve değiştirme gereksinimi ortadan kaldırılarak kullanıcıların hayatı kolaylaştırıyor. Zaten iPhone 13 ve sonraki modellerde de aynı anda iki eSIM’i etkinleştirilebiliyor.

Bu gelişmelerle birlikte, SIM kart yuvasının kaldırılması gelecekte Apple dışındaki üreticilerde de daha fazla cihazda yaygın hale gelebilir. Ancak, bazı kullanıcılar için fiziksel SIM kartların hala tercih edilen ve kendince avantajları olan bir seçenek olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla zorlayıcı kararlar tepki çekebilir.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Ayrıca Apple’ın iPhone 15 serisi hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Fakat şirketin her yıl eylül ayında yeni iPhone modelleri piyasaya sürdüğü düşünüldüğünde, iPhone 15 serisinin ve zorunlu eSIM geçişinin bu yılın sonlarında hayatımıza girmesi bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.