Bakan Oğuz: Balıkçılık sektöründe kooperatifleşme önemli

ABONE OL
Temmuz 24, 2019 23:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, balıkçılık sektöründe kooperatifleşmenin önemine değinerek, bunun hem ekonomik hem de potansiyel anlamda gücün artmasına katkı koyacağını söyledi.

Bakan Oğuz, Gazimağusa Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Taşkın Biçmen ve üyelerini kabul etti. Biçmen, Bakan Oğuz’a yeni göreviyle ilgili hayırlısı olsun temennisinde bulundu. Ziyaret sırasında heyet, Kooperatif Yasası ile ilgili sorunlar yanında, bina konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Bakan Oğuz, balıkçılıkla ilgili oluşturulan kooperatifin önemine işaret ederek, “Böyle bir oluşuma gitmeniz, gönüllü olmanız, ortada bir sorun olarak görüp de bunu sahiplenmeniz güzel bir şey” dedi.

Bakan Oğuz, Kooperatifler Yassı ile ilgili talebi değerlendirip çalışacaklarını söyleyerek, sadece bina sahibi olmanın yeterli olmayacağına dikkat çekti. Bakan Oğuz, sözkonusu kooperatifin tam teşekkülü olması gerektiğini ifade ederek, bölgedeki tüm balıkçıların kooperatif altında toplanması halinde hem ekonomik hem de potansiyel anlamında gücün artacağını kaydetti.

Bakan Oğuz, projenin bütünsellikle ele alınması durumunda, balıkçılık üzerinde hem motivasyonun artıracağını hem de yatırımların yapılabileceğini belirtti.

(BRT/MAIL)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.