Bakan Sucuoğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti

ABONE OL
Temmuz 27, 2019 15:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu bugün Turgay Deniz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkililerini kabul etti.

Kabulde konuşan Oda Başkanı Turgay Deniz, Yerel İstihdamın Desteklenmesi Tüzüğü kapsamında yürütülen uygulamalardan beklenen düzeyde sonuç alınamadığına dikkat çekerek tüzüğün etkinliğinin arttırılması için mesleki eğitimi ve ara eleman yetiştirilmesini destekleyici projelere önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Resmi istatistiklere göre KKTC’de işsizlik oranının %6.4, 16- 24 yaş arasındaki gençlerde ise %17 olduğunu belirten Deniz, işsizlik sorunun en önemli nedeniniz iş var yerli çalışan yok olgusu olduğunu ifade etti.

Kamu ile özel sektörün çalışma saatlerinin örtüşecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Deniz, kamudaki çalışma saatlerinin verimsizliğinin özel sektörü olumsuz etkilediğini kaydetti.

Asgari Ücretler Yasası’nın bütünlüklü olarak gözden geçirilmesi ve Ticaret Odası’nın da Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda yer alması gerektiğine işaret eden Deniz, asgari ücret saptama kriterlerinin ülke gerçekleri dikkate alarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Turgay Deniz, Af niteliği taşıyan her yeni düzenlemenin , yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getiren işverenler için bir ceza olduğuna da değinerek , bu haliyle büyük adaletsizliklere yol açtığını ve devlete olan güveni zedelediğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da çalışma yaşamında, Bakanlık olarak tüm paydaşlarla birlikte çalışmayı hedeflediklerini kaydetti.

Son 8 yılda DPÖ verilerine göre kayıt dışılık oranının %20.44 olduğunun altını çizen Sucuoğlu, bunun ciddi bir rakam olduğunu vurgulayarak ilerleyen günlerde Bakanlık olarak bir af uygulaması ve paralelinde yeni açılımlar hayata geçireceklerini ifade etti. Kayıt dışılığın ekonomik olduğu kadar insani boyutunun da önemli olduğuna değinen Sucuoğlu, paydaş örgütlerin görüşü alınarak hayata geçirilecek uygulamaya son şeklinin verileceğini söyledi.

Bakanlık bünyesinde iş arayanların kaydının tutulacağı bir veri bankası oluşturulması için çalışma başlattıklarını anlatan Sucuoğlu, mesleki eğitim ve ara eleman için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

(BRT/MAIL)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.