DOLAR 40,5960 0.02%
EURO 46,4817 0.31%
ALTIN 4.308,540,82
BITCOIN 48031160.4714%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri Ledra Palace’da buluştu

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri Ledra Palace’da buluştu

ABONE OL
30 Temmuz 2025 18:48
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri Ledra Palace’da buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri Ledra Palace Otel’de bir araya geldi.
Bugünkü toplantının gündemini okullarda Rumca ve Türkçe eğitimi verilmesi oluşturdu.

Taraflar bu konuya ilişkin yol haritasını belirlemek üzere çalışmalarını sürdürme konusunda uzlaşıya vardıklarını da duyurdu.

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla Ledra Palace Otel’de toplantı yaptı.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, her iki toplumda Yunanca ve Türkçe öğreniminin ilkokul eğitiminin ayrılmaz bir parçası haline gelmesine yönelik yol haritası oluşturulması konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Açıklamada, katılımcıların bulundukları toplantı odasından başlayarak adım adım tüm Kıbrıs’a yayılacak şekilde, BM ve AB’nin desteğiyle, iki dilli bir girişimde bulunulmasında hem fikir olduğu ve bu kapsamda görüşmeleri sürdürecekleri belirtildi.

Katılımcıların, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderlere bu konunun İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi ile İki Toplumlu Gençlik Komitesinin gündemine alınması çağrısında bulunduğu da vurgulanan açıklamada, liderlerin Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak için adada güven inşa sürecini destekleyen bu girişime katılmalarının istendiği de yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r