Bir başarısızlık hikayesi: Google Stadia kapanıyor!

Bir başarısızlık hikayesi: Google Stadia kapanıyor!

ABONE OL
Eylül 30, 2022 00:01
Bir başarısızlık hikayesi: Google Stadia kapanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oyunseverler uzun bir süredir konsol ve bilgisayar arasında ikiye bölünmüş durumda. Fakat artık 3. bir seçenek mevcut. AAA kalite oyunları tüm cihazlarda rahatlıkla oynamak için özel konsollara ihtiyacımız yok. Bunun yerine bulut oyun servislerini kullanabiliriz. Bu hizmetlerin içerisindeki popüler isimlerden olan Google Stadia ise kapanıyor.

Google Stadia kapanıyor! İşte tarihi

Bugün Google tarafından bir blog yazısında paylaşılana göre Google Stadia kapanıyor. Platformun 18 Ocak 2023 tarihinden itibaren erişime kapatılacağı ve hesapların dondurulacağı ve yeni üyelik başvurularının kaldırılacağı belirtiliyor. Peki Stadia neden kepenk indiriyor?

Geçtiğimiz dönemde Google Stadia’nın kapanacağına dair birçok sızıntı ortaya çıktı. Hatta şirketin geçici olarak bu hizmeti askıya alacağı ve ileri bir tarihte daha güçlü şekilde pazara 2. kez giriş yapacağı söyleniyordu. Google ise oldukça net bir şekilde bu iddiaları yalanladı. Fakat dün hayır dediğine bugün evet demek zorunda kaldı.


Beklentiyi karşılamadı! Epic Games, bu haftanın ücretsiz oyunlarını açıkladı!

Beklentiyi karşılamadı! Epic Games, bu haftanın ücretsiz oyunlarını açıkladı!

Epic Games ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Fakat bu hafta paylaşılan oyunlar hem fiyatı hem de kalitesi ile oyuncuları tatmin etmedi.

Google tarafından kapatma nedeni olarak yapılan açıklamada platformun milyonlarca insana ulaştığı fakat buna rağmen istenen ilgiyi görmediği söyleniyor. Tabii beklenen ilginin gelmemesindeki en büyük neden ise daha iyi bir alternatifinin oluşundan kaynaklı.

Örneğin NVIDIA’nın büyümekte olan bulut oyun servisi GeForce Now, üyelik alan kişilerin yalnızca Steam hesabını bağlamasının ve sayısı her geçen gün artan desteklenen oyunları oynamasının yeterli olacağını söylüyor.

Google Stadia kapanıyor

Öte yandan Google, her oyunun Stadia için geliştirilen ayrı bir sürümünün de satın alınmasını istiyor. Yani kütüphanenizde mevcut olan oyunu GeForce Now ile direkt olarak oynayabilirken Google Stadia için bir kez daha kesenin ağzını aralamanız gerekiyor. Durum böyleyken oyuncuların ilgisizliğinin nedeni oldukça anlaşılır.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Google, uzun yıllar boyunca oyun endüstrisinin çeşitli yönlerine yatırım yaptı. Geliştiricilerin Google Play ve Google Play Oyunlar’da oyun uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı oluyoruz. Oyun içerik oluşturucuları, videolar, canlı yayınlar ve Kısa Filmler aracılığıyla YouTube’da dünyanın dört bir yanındaki kitlelere ulaşıyor. Ve bulut akış teknolojimiz, devasa ölçekte sürükleyici bir oyun deneyimi sunar.

Birkaç yıl önce, bir tüketici oyun hizmeti olan Stadia’yı da piyasaya sürdük. Stadia’nın tüketiciler için oyun akışına yönelik yaklaşımı güçlü bir teknoloji temeli üzerine inşa edilmiş olsa da, kullanıcılarda beklediğimiz ilgiyi göremediği için Stadia akış hizmetimizi sonlandırmaya başlamak için zor bir karar aldık.

Başından beri bizimle olan özel Stadia oyuncularına minnettarız. Google Store üzerinden yapılan tüm Stadia donanım satın alma işlemleri ile Stadia mağazası aracılığıyla yapılan tüm oyun ve eklenti içerik satın alma işlemleri için geri ödeme yapacağız. Oyuncular, oyun kitaplıklarına erişmeye ve 18 Ocak 2023’e kadar oynamaya devam edecek, böylece son oyun oturumlarını tamamlayabilecekler. Ocak 2023’ün ortasına kadar geri ödemelerin çoğunun tamamlanmasını bekliyoruz. Bu süreçle ilgili oyuncular için daha fazla ayrıntıyı Yardım Merkezimizde bulabilirsiniz .

Stadia’ya güç veren temel teknoloji platformu, ölçekte kendini kanıtlamış ve oyun oynamanın ötesine geçmiştir. Bu teknolojiyi YouTube, Google Play ve Artırılmış Gerçeklik (AR) çabalarımız gibi Google’ın diğer bölümlerinde uygulamak için açık fırsatlar görüyoruz ve bunun yanı sıra, oyunun geleceğini gördüğümüz yere paralel olarak sektör ortaklarımıza sunuyoruz. . Oyun oynamaya derinden bağlıyız ve geliştiricilerin, endüstri ortaklarının, bulut müşterilerinin ve yaratıcıların başarısını destekleyen yeni araçlara, teknolojilere ve platformlara yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Stadia ekibi için, Stadia’yı sıfırdan inşa etmek ve desteklemek, oyuncularımızın sahip olduğu aynı oyun tutkusuyla besleniyor. Stadia ekip üyelerinin çoğu, bu işi şirketin diğer bölümlerinde ileriye taşıyacak. Ekibin çığır açan çalışması için çok minnettarız ve temel Stadia akış teknolojisini kullanarak oyun ve diğer endüstriler üzerinde bir etki yaratmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Google Stadia kapanıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.