DOLAR 27,7356 0.21%
EURO 29,3569 0.19%
ALTIN 1.661,680,29
BITCOIN 763718-0,95%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:38

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da 2 yıl sonra koalisyon hükümeti kuruldu

Bulgaristan’da 2 yıl sonra koalisyon hükümeti kuruldu

ABONE OL
Haziran 6, 2023 16:05
Bulgaristan’da 2 yıl sonra koalisyon hükümeti kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Parlamentosu, 2 yıldır devam eden siyasi krizin ardından kurulan koalisyon hükümetini onayladı.

Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı ile Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinin Başbakan Nikolay Denkov’un başbakanlığında kurduğu koalisyon hükümeti, 240 üyeli parlamentoda güvenoyu aldı.

201 milletvekilinin katıldığı oylamada, 132 “evet”, 69 “hayır” oy kullanıldı.

Kabinenin güvenoyu alabilmesi için en az 121 oy desteği gerekiyordu.

Başbakan Denkov, parlamentoda yaptığı konuşmada, bir başbakan yardımcısı ve 18 bakandan oluşan kabinede yer alan üyeleri ve önceliklerini anlattı.

Denkov, “Vatandaşların, iş insanlarının lehine çalışacak ve Bulgaristan’ın gelişimini destekleyecek bir hükümet kurduk.” dedi.

Yeni hükümetin kısa vadede bütçe açığı düzelteceğini belirten Denkov, savunma, bilim ve inovasyon alanında reformlar, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yüksek Adalet Divanında düzenlemeler getirilmesi için anayasa değişikliği yapacaklarını aktardı.

Denkov ayrıca hedeflerinin ülkenin Şengen alanı ve avroya geçişi olduğunu söyledi.

En az 18 aylık bir görev süresi için seçilen hükümetin ilk 9 aylık döneminde PP-DB’den Nikolay Denkov başbakan olarak görev yapacak.

İkinci 9 aylık döneminde ise GERB partisinden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel, başbakan olacak.

2 yıldır “geçici hükümetlerle ülkeyi yönetmekle” suçlanan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, koalisyon hükümetinin kurulmasına tepki gösterdi. Radev, oylama sonrası bakanların yemin törenini beklemeden parlamento salonunu terk etti.

Bulgaristan’daki siyasi kriz yüzünden vatandaşlar, son 2 yılda erken seçimlere katılmak üzere 5 kez sandık başına gitmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.