Büyük sızıntı: PlayStation 6 çıkış tarihi belli oldu!

Büyük sızıntı: PlayStation 6 çıkış tarihi belli oldu!

ABONE OL
Mart 14, 2023 13:14
Büyük sızıntı: PlayStation 6 çıkış tarihi belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sony, PlayStation 5 oyun konsolunu 2020 yılında tanıttı. Bir konsola göre henüz oldukça genç olduğunu söyleyebiliriz. Fakat gelişen teknolojiyle birlikte gözler şimdiden serinin yeni modeline döndü. Bugün de PlayStation 6 çıkış tarihi hakkında yeni bir sızıntı ortaya çıktı. Üstelik bu kez sızıntı kaynağı Microsoft oldu.

PlayStation 6 çıkış tarihi: 2027’nin son çeyreği!

Yakın zamanda yeni bir konsol kontrolcüsü tanıtan Sony’nin halihazırda PlayStation 5’in Slim ve Pro modelleri üzerinde çalıştığını biliyoruz. Fakat PlayStation 6 çıkış tarihi, kimsenin yakın zamanda duymayı beklemediği bir gelişme oldu.

Sony’nin Microsoft Activision anlaşması için Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu’na sunduğu bir belgede, bir sonraki oyun konsolunun yer aldığı ortaya çıktı. Olası tarihlerin birkaç farklı yerde düzenlendiği görülse de PlayStation 6 çıkış tarihi için yapılan planlama gün yüzüne çıktı.


Xbox’ta olup PlayStation’da olmayan özellik sonunda geliyor!

Xbox’ta olup PlayStation’da olmayan özellik sonunda geliyor!

Sony yeni bir PlayStation 5 DualSense güncellemesi yayınlayacak. Marka güncelleme ile DualSense kontrolcülerin büyük problemini giderecek.

Şirket tarafından sunulan bu 22 sayfalık belgenin 8. sayfasında, Sony avukatlarının Microsoft’un Activision’ın oyunlarını 2027 yılının sonuna kadar sunmaya devam etmeyi teklif ettiği detayı yer alıyor. Fakat ufak bir ayrıntı daha var.

İlgili paragrafın bir bölümünde PlayStation isimli oyun konsolunun yeni nesli piyasaya sürüldüğünde Sony’nin Activision oyunlarına erişimi kaybedeceği söyleniyor. Bu da daha önce belirttiğimiz gibi 2027 sonuna kadar olan teklif ile örtüşüyor.

Yani yalnızca Sony değil, Microsoft da PlayStation 6’nın çıkış tarihini biliyor ve ona göre plan yapıyor. Tabii bu tarihlerin birebir örtüşmesine gerek yok. Yani tanıtımdan bir gün önce destek kesilmeyecek. Bu nedenle 2028’in ilk aylarına kadar bir sarkma yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.