ChatGPT kullanımı şirketler için bir tehdit mi?

ChatGPT kullanımı şirketler için bir tehdit mi?

ABONE OL
Mart 13, 2023 15:04
ChatGPT kullanımı şirketler için bir tehdit mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması ChatGPT, hiç kuşkusuz son dönemin en çok konuşulan uygulamaların başında geliyor. Yapay zeka dünyasının son örneği olan uygulama, birçok alanda kullanıcıların işine yarıyor. Yapılan araştırma, kullanımın zararlı bir bağımlılığa dönüşebileceği yönünde.

ChatGPT kullanıcıları, şirket verilerini uygulamaya sızdırıyor

Cyberhaven Labs tarafından yapılan bir araştırma, çeşitli sektörlerdeki şirketlerde 1,6 milyon çalışan tarafından ChatGPT kullanımını ortaya çıkardı. Analiz, ChatGPT kullanımı çalışma alanında ciddi bir sorun haline geldiğini söylüyor. Uygulama, potansiyel olarak hassas ve gizli verilerin sızmasına neden oluyor.

Raporda şu ifadelere yer verildi;

ChatGPT kullanımı giderek artıyor. Şirket çalışanlarının yüzde 5,6’sı bunu iş yerinde en az bir kez kullanmayı denedi. Ayrıca, çalışanların yüzde 2,3’ü gizli şirket verilerini ChatGPT’ye koydu. ChatGPT’ye erişimi doğrudan engelleyen şirketlerin sayısındaki artışa rağmen, kullanım katlanarak artmaya devam ediyor. 100 bin çalışan başına kurumsal verileri ChatGPT’ye yapıştırmak için 3.381 rekor deneme tespit edildi.


Sıfırdan video üretebilen ChatGPT 4 geliyor!

Sıfırdan video üretebilen ChatGPT 4 geliyor!

ChatGPT 4 neler yapabilecek? Microsoft’tan gelen açıklamaya göre yeni sohbet botu, video hazırlayabilecek. İşte detaylar.

ChatGPT ne işe yarar?

Farklı soruları cevaplamadan, sevdiğiniz birine mektup yazmaya, ürün tavsiyesi almadan yakınınızdaki satıcıları öğrenmeye kadar sayısız işi ChatGPT tarafından halletmeniz mümkün. Bunun yanı sıra bu ürün geniş bir veri havuzuna sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Bunun için de kullanıcıların tercihlerine uygun olarak kişiselleştirilen sonuçlar yer alıyor. Bundan dolayı da ChatGPT, sizin için hikâye, şiir, müzik, kod vb. içerikler üreterek özgün oluyor.

ChatGPT kullanımı

Bu sohbet robotu hem bilgi hem iş hem de eğlence alanlarında fayda sağlamanıza yardımcı oluyor. Ayrıca ChatGPT’den istediğiniz zaman öneri almanız da mümkün. Bu öneriler içerisine çeviri desteği, ödev yardımı veya kod yazımı gibi destekler yer alıyor. ChatGPT, özellikle işletmelerin işine yarayacak gibi duruyor. Bu da müşteri desteği, yönetim veya optimizasyonlar ilgili destekleri içeriyor.

Peki, siz ChatGPT hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.