Corolla, artık dünyanın en çok satan otomobili değil: İşte tahtın yeni sahibi!

Corolla, artık dünyanın en çok satan otomobili değil: İşte tahtın yeni sahibi!

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 08:02
Corolla, artık dünyanın en çok satan otomobili değil: İşte tahtın yeni sahibi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk olarak 1966 yılında üretilmeye başlayan Toyota Corolla, aradan 47 yıl geçmesine rağmen sürekli olarak yenilerek çağa ayak uydurmayı başardı. Nitekim son kasası olan 11. nesilde de neredeyse tüm pazarlarda en çok satan otomobil olmaya devam ediyordu. Ta ki Tesla Model Y tahtı devralarak dünyanın en çok satan otomobili olana kadar.

Tesla Model Y, dünyanın en çok satan otomobili oldu!

Bugün açıklanan global otomobil pazarı verilerine göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 400 adet Toyota Corolla modeli satıldı. Fakat 2020 yılında uygun fiyatlı elektrikli SUV kimliğiyle satılmaya başlanan Tesla Model Y, 267 bin 200 adet satarak dünyanın en çok satan otomobili oldu.

Nitekim bu model henüz satışa çıkmadan önce Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu durumu ön görerek dünyanın en çok satan otomobilini pazara sürecekleri yönündeki açıklaması da yalnızca 3 yıl içerisinde gerçeğe dönüştü.


Tesla Model Y Türkiye fiyatı belli oldu!

Tesla Model Y Türkiye fiyatı belli oldu!

Tesla Model Y resmi olarak Türkiye’de satışa çıkıyor. İşte Tesla Model Y Türkiye fiyatı, paketleri ve özellikleri…

Tabii bu durum sembolik olarak büyük bir değişime tanıklık ettiğimizi söylüyor. Zira yalnızca tek pazarda değil, tüm dünya çapındaki satış verilerini baz alıyoruz. Dolayısıyla tüm dünyadan insanların artık elektrikli otomobil dönüşümünü kabullendiğini ve benimsediğini söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yılın verileriyle kıyasladığımızda; 2022’de 1 milyon 120 bin (2021’e kıyasla yüzde 2.8’lik küçülme) adetle en çok satan otomobilin Corolla olduğunu görüyoruz. Hemen ardında da 870 bin adet ile (2021’e kıyasla yüzde 13.7 küçülme) yine Toyota’nın RAV4 modeli yer alıyordu.

Öte yandan Tesla Model Y de 760 bin adet (2021’e kıyasla yüzde 88.7 büyüme) üretimle ilk 5’e girmeyi başardı. Son verilere baktığımızda ise Tesla’nın Türkiye gibi yeni pazarlara girişi, Almanya ve Güney Amerika ülkelerinde açtığı ve açacağı fabrikalar ve de yayılmacı politikası sayesinde bu yıl 1.5 milyon adeti geçeceği tahmin ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.