Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başsavcı Sarper Altıncık ve Polis Genel Müdür Vekili Ali Adalıer’i kabul etti
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş hakkında yapılan yayımın tüm toplumu rahatsız ettiğini, infial yarattığını ifade ederek, söz konusu yazarın daha önce de ağır hakaretler içeren yazılarının bulunduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu şahsın yargıya intikal ettirilmesi herkesin beklentisi olmuştur. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın şahsında milli değerlerimiz, maneviyatımız, TMT gibi kutsal bir kuruluşumuz hedef alınmıştır” dedi.
İfade özgürlüğü, çokseslilik adı altında özellikle sosyal medya platformunda ağır hakaretlerin yapılmakta olduğunu, bu hususta da yasaların gözden geçirilmesi için hazırlıkların olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, söz konusu kitabın yazarının yargı önüne çıkarılması için gerekli uygulamaların en erken zamanda yapılmasını talep etti.
Başsavcı Sarper Altıncık da, bahse konu kitabın yazarının geçmişte pek çok yayımlarının olduğunun bilindiğini, Polis Teşkilatının bazı çalışmalar ve soruşturmalarının olduğunu, Polis Genel Müdürlüğünün konu ile ilgili çalışmasının olduğunu, gerekli mevzuatın derlenmesinin ardından yargılanması amacıyla çift uyruklu olduğu için Türkiye Cumhuriyeti yetkili organları ile irtibata geçileceğini ifade etti.