Depremzedelerin yardım alabileceği web siteleri!

Depremzedelerin yardım alabileceği web siteleri!

ABONE OL
Şubat 8, 2023 09:03
Depremzedelerin yardım alabileceği web siteleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin üzerinden 53 saatlik bir süre geçti. Kısa bir süre önce açıklanan son veriler deprem kaynaklı 6 bin 234 ölü ve 37 bin 11 yaralının olduğunu gözler önüne seriyor. Depremin ardından ülkemize maddi ve manevi destekler de gelmeye başladı. Öte yandan resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşlar da depremden etkilenenlere yardımcı olmak için kolları sıvadı. Bu noktada depremzedelerin kolaylıkla ulaşabileceği ve yardım alabileceği web sitelerini derledik.

Depremzedelerin yardım alabileceği web siteleri

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bir başka deprem de 13.24’te ve 7.6 büyüklüğünde oldu. Bu sarsıntılar Kahramanmaraş’ın yanı sıra Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’da da yıkıma neden oldu. Son olarak depremden etkilenen vatandaşlara yardım amaçlı geliştirilen web siteleri hizmete girmeye başladı.

Yukarıdaki web sitelerinin resmi kurumlar tarafından geliştirilmediğini, depremzedelere yardımcı olmak isteyen vatandaşlar tarafından kullanıma sunulduğunu belirtelim.

Not: Yardıma ihtiyacı olanların işini kolaylaştırmak adına söz konusu sitelerin linklemelerini yaptık.


Deprem raporu: Ölü, yaralı ve yıkılan bina sayısı [Güncel]

Deprem raporu: Ölü, yaralı ve yıkılan bina sayısı [Güncel]

Güneydoğu Anadolu depremi sonucunda açıklanan ölü, yaralı ve yıkılan bina sayısını güncelleyerek paylaşıyoruz.

sesver.in

deprem web sitesi

Yardıma ihtiyacı olanlarla yardım edebilecekleri buluşturmayı hedefleyen web sitesi, otomatik konum paylaşma, sesli görüşme gibi birçok özelliği sayesinde hızlı müdahale şansını önemli ölçüde artırmayı odak alıyor. Siteye ilk giriş yaptığınızda karşınıza ”Yardım İstiyorum” ve ”Yardım Edebilirim” olmak üzere iki farklı seçenek çıkıyor. Mevcut durumunuza göre seçeneklerden birisine tıklamanız gerekiyor. Bunun dışında uygunsuz davranışta bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtelim.

deprem.io

deprem web sitesi

Bu internet sitesi yukarıdaki gibi yardıma ihtiyacı olanlarla yardım edebilecekleri buluşturuyor. Bu noktada sesli görüşme gibi özelliklerin aksine daha çok form doldurarak taleplerin iletilmesini odak alıyor. Siteye ilk giriş yaptığınız zaman eğer yardıma ihtiyacınız varsa ”Ben/Tanıdığım Enkazda”, ”Gıdaya İhtiyacım Var” ve ”Isınmaya ihtiyacım Var” seçeneklerini seçebiliyorsunuz. Bunun dışında yardım etmek istiyorsanız, ”Enkaz Altında Olanlar”, ”Gıda İhtiyacı Olanlar” ve ”Isınma İhtiyacı Olanlar” sekmelerine tıklayarak gerekli bilgileri alabiliyorsunuz.

afetbilgi.com

deprem web sitesi

Bu internet sitesi afetle ilgili bilgilerin iletilmesine aracı oluyor. Geçici barınma noktaları, güvenli toplanma alanları, eşya bağışı imkanları ve Kızılay kan bağışı noktaları gibi önemli ve kritik bilgilere ulaşma imkanınız var.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.