Türkiye’deki Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, , partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan’ın Güney Kıbrıs’ta elçilik açmasına tepki gösterdi.
Destici, “Türk Devletleri Teşkilatı üyesi üç ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanımayıp tam bunun karşısında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesine büyükelçi ataması gerçekten onlar adına büyük bir talihsizlik, bizim açımızdan da büyük bir hayal kırıklığı oldu” diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı ve Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki temsilcilerin, Türk Devletleri Teşkilatını acilen toplantıya çağırmasını talep eden Destici, durumun Türkiye ve Türk milleti açısından hassasiyetini üye ülkelere ciddi şekilde anlatılması gerektiğinin altını çizdi.
Destici, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatına üyeliği kesin olarak kabul edilmelidir” ifadesini kullandı.
1
TC Dışişleri Bakanı Fidan: “Semerkant Zirvemizde Teşkilatımıza gözlemci üye olarak kabul edilen KKTC, aile meclisimizin ayrılmaz bir parçasıdır”
2430 kez okundu
2
Yerlikaya: “Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri olarak suçla ve suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”
2210 kez okundu
3
Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Polonya-Türkiye arasında kökleri tarihe dayanan ilişkileri değerlendirdi
2057 kez okundu
4
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş:Sürekli şımartılan bir GKRY var. Hem TC’nin hem de Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığı, onların karşısında en büyük caydırıcı güç olarak yer alıyor
1547 kez okundu
5
TC Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır”
1399 kez okundu