Dünyanın en çok para kaybeden insanı belli oldu!

Dünyanın en çok para kaybeden insanı belli oldu!

ABONE OL
Kasım 23, 2022 21:37
Dünyanın en çok para kaybeden insanı belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en zengin insanı olan ve eleştirilerin odağı olmayı başaran Elon Musk, son olarak servetiyle gündemde yer alıyor. Ünlü milyarder, 2022 yılında rekor bir düşüşe imza attı. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre ise bu düşüş, şimdiye kadar kaydedilen en sert düşüş oldu. İşte detaylar

Elon Musk, yaşadığı kayıpla birlikte dünyanın en zengin insanı unvanını koruyor

Geçtiğimiz aylarda Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, bu kez servetiyle adından söz ettirdi. Dünyanın en zengin insanı olan Musk’ın serveti, 2022 yılında rekor bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Bu yıl 100 milyar dolar kaybeden iş insanının net serveti 169.8 milyar dolara indi.

Geçen yıl kasım ayında 340 milyar dolarla zirve sahibi olan Musk’ın serveti dün yaşanan kayıpla geriledi. Böylece son bir yıl içinde 170 milyar dolar, yılbaşından bu yana ise 100 milyar dolar azaldı. Buna rağmen Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanını korumayı başarıyor.


Elon Musk çıkmazda! Twitter Blue ertelendi

Elon Musk çıkmazda! Twitter Blue ertelendi

Twitter’ı satın aldıktan sonra değişiklikler yapan Elon Musk, yaptığı açıklamayla Twitter Blue uygulamasını süresinin ertelediğini belirtti.

Musk’ın yaşadığı bu düşüş, servetinin büyük bir kısmını oluşturan Tesla nedeniyle gerçekleşti. Düşüş, Tesla’nın yükselen ham madde maliyeti ve tedarik zinciri bozukluğu karşısındaki zorlukları yansıtıyor. Bununla birlikte arızalı arka lamba nedeniyle 300 binden fazla Tesla aracın geri çağrılması gibi nedenler de durumu daha kötü bir hale soktu.

2022 yılında en çok kayıp yaşayan isim Elon Musk’ı, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos takip ediyor. Bezos’un serveti ise yılbaşından bu yana 76,7 milyarlık düşüşle 116 milyar dolara geriledi. Bir zamanlar dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos, şu an dördüncü sırada yer alıyor.

Dünyanın en çok para kaybeden insanı belli oldu!

Avrupa ve Fransa’nın en zengin ismi olan Bernard Arnault’un serveti de bu yıl 21,5 milyar dolarlık bir düşüşle karşı karşıya. Bu düşüşün ardından Arnault’un serveti, 157 milyar dolar oldu. En zengin insanlar listesinde ise ikinci sırada yer alıyor.

Peki, siz Elon Musk servet düşüşü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.