Elektrikli MINI Cooper iki farklı versiyonla geliyor!

Elektrikli MINI Cooper iki farklı versiyonla geliyor!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 15:49
Elektrikli MINI Cooper iki farklı versiyonla geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diğer markalarda olduğu gibi MINI de elektrikli otomobil pazarında kendisine yer arıyor. İlk olarak 2020 yılında MINI Cooper SE modeli ile elektrikli otomobil pazarına giriş yapan İngiliz üretici, yakın zamanda yenilenen modeli ile karşımızda olacak. MINI, elektrikli Cooper’ın özelliklerini ve kamuflajlı görsellerini paylaştı.

Elektrikli MINI Cooper iki farklı versiyonla geliyor

Daha önce görselleri internete düşen aracı hakkında biraz olsun bilgi vermeye karar veren MINI, yeni modelin kamuflajlı fotoğraflarını ve teknik özelliklerini paylaştı. Buna göre yeni nesil elektrikli MINI Cooper iki farklı seçenek ile karşımıza çıkacak.

Giriş seviyesinde MINI Cooper E adı verilen versiyon yer alacak. 40,7 kWh’lık bataryası ile 300 kilometre menzil sunan yeni modelde tek bir elektrik motoru görev yapacak. Ön aks üzerine konumlandırılan elektrik motoru 181 beygir gücünde olacak.


Dünyada bir ilk: Togg, akıllı cihaz pasaportu ile gelecek!

Dünyada bir ilk: Togg, akıllı cihaz pasaportu ile gelecek!

CEO Gürcan Karakaş Avalanche Summit’te açıkladı: Togg akıllı cihaz pasaportu ile gelecek. İşte ayrıntılar…

Öte yandan MINI Cooper SE ise model gamının tepesinde yer alacak. 54,2 kWh’lık bataryası ile 400 kilometreye kadar menzil sunan modelde de yine aynı motor görev yapıyor. Ancak yeni modelin 400 kilometreye varan menzili ise büyük bir adım olarak görülüyor. Bilindiği gibi MINI Cooper SE’nin ilk versiyonu sadece 233 kilometre menzil sunuyordu.

Üç kapılı olarak üretilecek olan tamamen elektrikli Mini Cooper, BMW Group’un Çinli ortağı Great Wall Motor ile birlikte geliştirilen Spotlight adlı tamamen yeni bir EV platformu üzerinde yükseliyor. Yeni modelin üretimine kasım ayı ile itibarıyla Çin’de başlanacak.

MINI, Cooper’ın yanı sıra iki farklı elektrikli model daha planlıyor. Bu modellerden ilki yine bu yıl içerisinde üretime girmesi beklenen Countryman olacak. Ayrıca geçtiğimiz yıl konsept olarak karşımıza çıkan Aceman ile MINI’nin yeni model gamı tamamlanacak.

MINI, elektrikli MINI Cooper ile değişen otomotiv pazarında yine özel bir yere sahip olma hedefinde. Peki siz yeni MINI Cooper ve diğer modeller hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.