DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.657,400,02
BITCOIN 760763-0,06%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Endişelendiren açıklama: Twitter, dezenformasyon savaşından çekiliyor!

Endişelendiren açıklama: Twitter, dezenformasyon savaşından çekiliyor!

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 17:08
Endişelendiren açıklama: Twitter, dezenformasyon savaşından çekiliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter, uzun zamandır dezenformasyon sorunuyla mücadele ediyor. Çıkan son haberlere göre Twitter, dezenformasyonla mücadeleye yönelik olan gönüllü AB yönetmeliğinden çekilecek. Ortaya atılan bu bilgiler ise platformun yanlış bilgi ve bilgi kirliliğiyle olan mücadelesine engel koyacak gibi duruyor. İşte detaylar!

Twitter’daki bilgi kirliliği artacak mı?

Uzun zamandır platformdaki bilgi kirliliğiyle mücadele eden Twitter, çıkan son haberle şaşırttı. AB yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Twitter, gönüllü bir anlaşma olan AB’nin dezenformasyon yönetmeliğinden çekilecek.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Komisyonu, kuralları daha güçlü bir hale getirdi. Böylelikle şirketlerin dezenformasyon yapan aktörlerden elde ettikleri reklam gelirine dair verileri düzenli olarak sunmalarını istedi. Yeni yükümlülüklerin arasında ise siyasi reklam sayısı ve tespit edilen manipülatif davranış örnekleri de hakkında bilgilendirme de yer aldı.


YouTube’un koltuğunda gözü var: Twitter’ın yeni video özellikleri!

YouTube’un koltuğunda gözü var: Twitter’ın yeni video özellikleri!

Twitter YouTube olmanın peşinde mi? Yeni gelen Twitter video menüsü neyi ifade ediyor? İşte konuyla ilgili detaylar…

AB yetkilisi, Twitter’ın bu yönetmeliği bırakacağına dair işaretler verdiğini belirtti. Ayrıca şirketin son zamanlarda fazla çaba göstermemesi nedeniyle de büyük bir fark yaratamadığını ekledi. Yetkili aynı zamanda yakın zamanda kabul edilen teknoloji kurallarına da atıfta bulundu.

Bunların yanı sıra yetkili şu açıklamayı yaptı: “Bu, yalnızca toplantılara katılmayacakları ve rapor yayınlamayacakları anlamına geliyor. Hala yasal yükümlülükleri olacak.” Bu da Twitter’ın Avrupa pazarından çekilme gibi bir durumunun olmadığını gösteriyor.

Endişelendiren açıklama Twitter, dezenformasyon savaşından çekiliyor!

Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Vera Jourava geçtiğimiz ay, platformdaki Rus dezenformasyonunun artmasından dolayı Twitter’ın daha fazla rahatsız olduğunu söyledi. Ayrıca Musk’ın başa gelmesiyle birlikte şirkette işten çıkarma dalgasının olması da dikkatleri çekti. Tüm bunlar göz önüne alındığında Twitter’daki yanlış bilgi furyasının gidecek artacağı endişesi yer alıyor.

Peki, Twitter dezenformasyon konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.